Grip op je leven, met NAH en als mantelzorger

Algemeen
Na een herseninfarct of –bloeding, een ongeluk, hersentumor of na reanimatie treedt een hersenbeschadiging op. Daardoor kun je de grip op je leven kwijtraken. Ook voor je partner, familielid, mantelzorger heeft dat indringende gevolgen.

De beeldend kunstenares Petra Boolman loopt in 2002 na een val van een paard niet aangeboren hersenletsel op (NAH). Zij belandt voor herstel in het revalidatiecentrum. Tijdens die periode begint zij met het maken van aantekeningen van wat haar overkomt en hoe zij dat ervaart. Deze aantekeningen worden een soort dagboek. Dat helpt haar om weer grip te krijgen op zichzelf en de wereld om haar heen. In 2008 verschijnt haar boek “In (slow) motion’. In een tweede boek ‘Best wel heavy’ laat zij aan de hand van 11 verschillende verhalen zien hoe een naaste, mantelzorger, probeert weer grip op zijn leven te krijgen. Ook zijn leven is veranderd door de zorg voor iemand met NAH. De belevingen van iemand met NAH of van een mantelzorger zijn uiteraard heel verschillend. Zij bekijken hun leven vanuit hun eigen, ander perspectief.

Petra Boolman is deze avond te gast. Aan de hand van gedeelten uit haar boeken vertelt zij over haar eigen ervaringen, en neemt zij ons ook mee naar de beleving van de mantelzorger. Op www.petraboolman.nl vind je meer informatie over Petra Boolman. Heeft u zelf of een familielid een niet aangeboren hersenletsel (NAH) dan nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn.
Café Brein is voor de regio Boxtel, St.Michielsgestel, en Schijndel.

Datum: 9 februari 2015
Tijd: 19.30 – 21.30 (zaal open om 19.00u)
Plaats: Zorghoeve ‘t Binnenveld, Boxtelseweg 5, 5481VE Schijndel.

Een sfeervolle locatie die vanuit de hele regio gemakkelijk te bereiken is.
De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Voor meer informatie kunt u bellen naar:
Welzijn de Meierij, José Swinkels 073-5441413
ContourdeTwern Boxtel, Marieke Dijkshoorn 0411-655899
Steunpunt Mantelzorg St Michielsgestel, Lenie Schoones 06-13926810

Uit de krant