Voorsprong van Taverbo/SABO 1 slinkt tot 4 punten in BRTC

Algemeen
BOXTEL - In de BRTC stonden wedstrijden op het programma tussen de teams van de top vijf en de teams die de laatste plaatsen op de ranglijst bezetten. Een uitzondering was team Grand Café Rembrandt die alleen nog drie inhaalpartijen moest spelen.

Nummer een van de ranglijst Taverbo Sabo 1 moest aantreden tegen nummer zeven Van Weert Schilderwerken. Sabo Boxtel als tweede geplaatst speelde tegen nummer tien de Bat Boys. Voor Taverbo Sabo 1 was dit keer een hoofdrol weggelegd voor Frans van Dun die met zijn drie zeges wel eens voor een zeer belangrijk aandeel in een toekomstig kampioenschap gezorgd kan hebben.

Team Van Weert was niet in staat om voor een stunt te zorgen ondanks de winst in het dubbelspel. Voor Taverbo Sabo1 wisten Hans van Haaren en Cees Hems met ieder twee winstpartijen de schade te beperken en de 7-3 zege veilig te stellen. Sabo Boxtel kon door een zeer regelmatige 9-1 overwinning op de Bat Boys twee punten inlopen. Of nummer drie van de ranglijst Taverbo Sabo 3 nog aanspraak kan maken moet nog blijken.

De 8-2 zege op het team van Rotsvast geeft aan dat de hoop op een kampioenschap nog niet is opgegeven. Uschi Meeuwis van Taverbo Sabo 3 bleef ongeslagen en Henk Ijsseldijk en invaller Daan de Koning schreven ieder twee winsten bij. Team Rotsvast kon geen potten breken en moest genoegen nemen met overwinningen van Donie de Groot en Bart Theeuwes die ieder een winstpartij boekten.

Voor nummer vier van de ranglijst Grand Café Rembrandt stonden nog drie inhaalpartijen tegen team Cornuiten op het programma en met twee overwinningen van Erik van der Schoot liet hij een eindstand van 7-3 op het wedstrijdformulier schrijven. Enkele weken geleden werden de andere partijen gespeeld en hierbij werd duidelijk dat Hans Stoker een offday had want hij moest de winst aan Marthe de Koning en Henk van de Laak laten. Henk van de Laak stond in de beslissende vierde game zelfs slechts een punt toe aan Hans. Ad Brekelmans en winst in het dubbelspel leverden de overgebleven vier punten op.

Team Cornuiten werkte ook nog een volledige wedstrijd af tegen de nummer vijf op de ranglijst Taverbo Sabo 2 dat zich de laatste weken een zeer stabiele middenmoter mag noemen. Mari van Dijk van Taverbo Sabo 2 wist weer eens al zijn enkelspelen in winst om te zetten en werd door zijn twee medespelers Lothar Groth en Joop van Eijk en winst in het dubbelspel geholpen aan een 8-2 zege. Voor team Cornuiten was Henk van de Laak de grote man met twee overwinningen. Corné Kuijpers stelde teleur want hij hield aan de twee gespeelde wedstrijden geen punt over. Nick van de Laak kon het goede voorbeeld van zijn vader ook niet volgen en moest drie punten inleveren aan de tegenstander.

Team Taverbo Sabo 4 dat als zesde op de ranglijst staat wist ook zijn partij in winst om te zetten met een 7-3 overwinning op het team van De Dommel. Mari Smits was weer goed voor drie punten en medespelers Toon van Geel en ook Raymond de Boer lieten zich hierdoor inspireren en boekten beide twee overwinningen. De punten voor De Dommel werden behaald door Ad de man en Piet Wouters en winst in het dubbelspel terwijl Wim Jansen deze keer geen winst wist te behalen.

Door al deze uitslagen is de top drie verder weggelopen en is de kloof tussen de middenmoot en de onderste vier teams verder vergroot. De laatste vier speeldagen en de nog in te halen wedstrijden bieden echter nog veel kansen op herstel. Het toeval wil dat op de laatste speeldag de huidige nummers twee en drie nog tegen elkaar moeten spelen en dat zou wel eens in het voordeel voor de koploper uit kunnen pakken in de strijd om het kampioenschap.

Uit de krant