Logo mooiboxtel.nl
Wethouder Herman van Wanrooij (l.) legt zijn ambtseed af, geflankeerd door van links naar rechts Eric van den Broek, Marusjka Lestrade en Peter van de Wiel. Op de rug: burgemeester Mark Buijs.   | Fotonummer: 752068
Wethouder Herman van Wanrooij (l.) legt zijn ambtseed af, geflankeerd door van links naar rechts Eric van den Broek, Marusjka Lestrade en Peter van de Wiel. Op de rug: burgemeester Mark Buijs. (Foto: Sander van Kasteren)

Wethouders Boxtel benoemd; kleine wijziging portefeuilles

Boxtel - De nieuwe wethouders zijn dinsdagavond tijdens de afsluitende gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces benoemd. Daarmee is de vorming van het nieuwe college bekend. Hoewel de wethouders hetzelfde team zijn als de afgelopen vier jaar, is de verdeling van de portefeuilles vanuit praktisch oogpunt iets veranderd.

Wethouder Eric van den Broek krijgt in zijn portefeuille de complete verantwoordelijkheid voor economie, zowel op lokaal als regionaal niveau. Dit op uitdrukkelijk verzoek van ondernemers en het bedrijfsleven. Marusjka Lestrade neemt het jeugdbeleid plus de Wmo onder haar hoede. Dit beleidsterrein was eerst verdeeld tussen twee wethouders, maar de nieuwe verdeling wordt efficiënter geacht door de coalitiepartijen. Het thema 'Statushouders' draagt zij over aan Van den Broek, omdat dit onderwerp logisch aansluit bij participatie, dat al langer tot zijn takenpakket behoort.

Ook wordt het project GreenTech vanwege de overvolle agenda van Peter van de Wiel overgedragen op Marusjka Lestrade. Zij was voorkeurskandidate voor deze portefeuille vanwege haar connecties binnen de provinciale overheid.

Dit betekent dat wethouder Eric van den Broek zich met name zal richten op participatie en economische ontwikkeling, Marusjka Lestrade op jeugd- en Wmo en Peter van de Wiel op duurzaamheid en ruimtelijke ontwikkeling. Herman van Wanrooij houdt zijn huidige portefeuilles: financiën en sport.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat de wethouders al op 5 juni benoemd zouden worden, maar omdat de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te laat binnen was, werd de benoeming doorgeschoven naar 3 juli.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>