Vrijwilligerssteunpunt Boxtel / Liempde / Lennisheuvel

Algemeen

Boxtel - Elke week licht het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern er een of meerdere vacatures uit. Voor deze week is de keus gevallen op:


Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern in Boxtel is voor het Servicepunt Wonen met Gemak op zoek naar adviseurs die graag ouderen en jongeren met een lichamelijke beperking willen helpen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Onderdeel van deze formule is een scholingstraject, waarna je samen met andere vrijwilligers een Servicepunt gaat vormen waar de doelgroep terecht kan voor informatie en advies. Je kijkt met de bewoners waar zich obstakels in het huis bevinden, hoe je die kunt aanpakken, wat voor materialen en hulpmiddelen er zijn en welke ondersteuning ze kunnen krijgen.  Beschik je over voldoende technische kennis en inzicht en kan je een boodschap met respect en geduld overbrengen, meld je dan snel aan bij het vrijwilligerssteunpunt.


Voor het afdelingsbestuur Boxtel van de KBO  is het Vrijwilligerssteunpunt op zoek naar bestuursleden en een notulist die ook aanvullende werkzaamheden voor het secretariaat wil doen.


Verder ligt er een leuke uitdaging voor iemand die wijkcoördinator voor de wijk Selissen wil worden voor de KBO.  


Voor “Het Bewaarde Land”, een natuurbelevingsproject voor groep 4, 5 en 6 van de basisschool, zoekt het steunpunt vrijwilligers die ervaring hebben in het begeleiden van kinderen en die het leuk vinden hun liefde voor de natuur over te brengen aan de kinderen.


Voor de Vrijwillige Thuiszorg zoekt het steunpunt een mantelzorgconsulent. De mantelzorgconsulent bezoekt nieuwe mantelzorgers, voert kennismakingsgesprekken en begeleidt en coacht de mantelzorgers. Voor deze functie wordt iemand gevraagd met een degelijke achtergrond.


Wil je meer weten over deze of andere vacatures of wil je een afspraak maken? Bel dan van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het Vrijwilligerssteunpunt, tel: 0411 – 655 899 of stuur een mail naar: vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Uit de krant