Gemeente deelt vouchers uit voor stimulering centrum

Algemeen
Boxtel - De gemeente gaat op korte termijn vijftien vouchers van 1.000 euro uitdelen om initiatiefnemers te stimuleren hun ideeën en plannen voor het centrum snel in de praktijk te brengen. Deze zijn afkomstig uit de 1 miljoen euro die de gemeente vorig jaar beschikbaar stelde ter stimulering van de Boxtelse economie. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

“De randvoorwaarden voor de vouchers worden zo spoedig mogelijk opgesteld, ik ga er deze week nog mee aan de slag”, vertelt wethouder Eric van den Broek. “We willen ze al op de korte termijn verstrekken. Hiermee bieden we initiatiefnemers een startkapitaal voor kleinere projecten, zodat er snel vernieuwende, creatieve en innovatieve quickwins gerealiseerd kunnen worden. Het bruist in Boxtel van de goede ideeën, maar de drempel is vaak te hoog.” 

In mei 2014 maakte de gemeente bekend dat zij 1 miljoen euro had gereserveerd voor de stimulering van de Boxtelse economie. Dit heeft al geleid tot verschillende initiatieven, gebaseerd op cofinanciering. Het bedrag wordt uitgespreid over drie jaar, tot nu toe is zo’n 200.000 euro besteed. 

Uit de krant