Afbeelding

Eetbaar Boxtel plant 500 eetbare bomen en struiken tijdens Buurtplantdag

Algemeen
BOXTEL - Afgelopen zaterdag zijn in het kader van Buurtplantdag door bewoners verspreid over heel Boxtel 500 fruitbomen en -struiken aangeplant. De Buurtplantdag was een initiatief van Eetbaar Boxtel, die hoopt op deze manier niet alleen de saamhorigheid en participatie in wijken te bevorderen, maar ook de biodiversiteit en de natuurbeleving. Een initiatief dat door de gemeente van harte wordt toegejuicht.

Wethouder Herman van Wanrooij reikte bij de Kinderboerderij aan het Apollopad de eerste planten uit aan bewoners van 5 verschillende locaties. De locaties zijn van te voren door de gemeente goed nagekeken, bijvoorbeeld of de grond wel goed is en of er geen leidingen liggen, maar verder gaan de bewoners zelf met de planten aan de gang. Op die manier voelen buurtbewoners zich meer betrokken bij het groenonderhoud in hun wijk, en kunnen ze daar ook letterlijk de vruchten van plukken.

Een uur na de uitreiking van de planten door Herman van Wanrooij, stond zijn collega Peter van de Wiel zelf in de modder voor het planten van bomen en struiken voor de ‘Foodwalk’, een op voedsel gerichte wandelroute in park Lierenland, langs de A2, die is uitgezet in samenwerking met Brabants Landschap. Het idee hierachter is dat er in ieder stukje natuur, zelfs in de meest ruige gemeenteplantsoenen, wel eetbare planten, bloemen, bessen of noten te vinden zijn. Zo staan er in de Boxtelse Foodwalk veel hazelaars en langs de waterkanten is wilde munt te vinden. Op de website van de voedselwandeling die te vinden is op www.foodwalks.nl, is er naast de route daarom ook een recepten te vinden voor hazelnootkoekjes en muntthee.

Uit de krant