Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 43a78b
Foto: TS Dekker

Zwarte band/eerste Dan voor vijf leden TS Dekker

Boxtel - Vijf leerlingen van Taekwon-do School Dekker gingen zondag 17 juni in de Dojang van de school op voor hun Zwarte band/eerste Dan. Na vele jaren van intensief trainen lieten zij, variërend in de leeftijd van 15 tot en met 44 jaar oud, zien wat zij in hun mars hebben. 

De ochtend begon met het lopen van meerdere Tuls (stijlpatronen) en werd gevolgd door Matsogi: stapsparring/aanval en verdediging met partner volgens vast voorschrift. Na deze onderdelen lieten zij vrije oefeningen op een stoot-/trapzak zien. 
Het onderdeel Hosinsul (zelfverdediging) werd in een demonstratievorm door alle deelnemers individueel met hun vaste partner getoond. Hierna kwam het sparren tegen meerdere tegenstander aan bod en moesten de taekwon-doka's laten zien wat het is om zich te verdedigen tegen meerdere aanvallers tegelijk.
Als laatste fysieke onderdeel toonden zij Gye Pa (breektesten) hand- en voettechnieken op zowel houten als kunstof breekplanken. Dit is een zeer spectaculair onderdeel waarbij zij dus met de hand en de voet moeten breken.

Ook was er een theoretisch fgedeelte. Hierbij moesten de TS Dekker-leerlingen hun scriptie toelichten aan de leden van de examencommissie. Hierin staan zaken als de geschiedenis en het ontstaan van Taekwon-do beschreven, Taekwon-do heden ten dage en de visie op Taekwon-do naar de toekomst toe. Daarnaast moesten de leerlingen ook hun eigen levensverhaal en de weg naar hun zwarte band omschrijven. Ook moesten zij hun middellange- en langetermijnvisie als nieuwe Taekwon-do ambasadeur omschrijven.

Na al deze inspanningen ging de examencommissie zich beraden en werd er in de vroege middag de uitslag bekendgemaakt. De vijf TS Dekker-leden werden één voor één naar voren geroepen en kregen te horen wat de uitslag was. Aaron Dekker, Ralph Dikmans, Linda Beekmans, Dinand Verhoeven en Max van Brunschot werden allemaal benoemd tot Zwarte band/eerste Dan Taekwon-do. Een topprestatie voor de taekwon-doka's en een groot succes voor TS Dekker. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>