Afbeelding

Vinylmarathon bij ‘t Wapen van Liempde vanavond van start

Algemeen
Liempde - Al tien jaar lang organiseren Albert Bressers en Maarten Termeer de Vinylavond, een avond vol singletjes en lp’s, onderdelen als ‘raadje plaatje’, ‘hoger lager’ en ‘tel het woord’ en heel veel gezelligheid. ‘De tiende keer, daar moeten we iets aparts mee doen’, dachten zij en zo werd het idee geboren voor een heuse Vinylmarathon.

Vanavond om 17.00 uur bij ‘t Wapen van Liempde is het dan zo ver. 33 uur lang, een eerbetoon aan de 33 toeren die een lp per minuut maakt, worden er onafgebroken plaatjes gedraaid. Dj’s Albert Bressers en Maarten Termeer worden voor deze gelegenheid van 01.00 tot 15.00 uur bijgestaan door een aantal gastdj’s en natuurlijk komen er weer diverse bekende onderdelen voorbij waarbij de bekende chips- en fruitschalen van vinyl gewonnen kunnen worden.

Tijdens de marathon wordt er geborreld, gedanst, gezongen, geknutseld en gegeten. Aan alles is gedacht om het de deelnemers naar de zin te maken. En wakker te houden. Er worden maaltijden geserveerd, er is een ontbijt, er wordt gegrild op de vuurput en ook ‘s nachts hoeft niemand honger te lijden: de shoarmabestellijst gaat rond en het eten wordt rond 02.30 uur bezorgd. Wie van zingen houdt kan zijn favoriete nummer uit volle borst meezingen bij het Vinylkaraoke. Ook is er een muziek-bingo en kan er geknutseld worden. Zaterdag kunnen kinderen van 10.00 en 12.00 uur en van 13.00 en 15.00 uur hun eigen lp-hoes ontwerpen en maakt Driek Termeer ‘s middags fruit- en chipsschalen van meegebracht platen. Ook mogen kinderen met dj-ambities achter de draaitafel plaatsnemen, om 16.00 uur wordt deze vrijgemaakt voor aanstormend talent (aanmelden via talent.vinylmarathon@hotmail.com).

Tot zaterdagnacht 02.00 uur worden er volop plaatjes gedraaid. Daarna is de Vinylmarathon afgelopen en kunnen de muziekliefhebbers eindelijk hun bed opzoeken. Wil je komen kijken en luisteren bij de marathon? Houd er dan rekening mee dat de deur van ‘t Wapen van Liempde vrijdagnacht van 02.00 tot 06.00 uur gesloten is. Vanwege de vergunning mogen er dan geen nieuwe mensen worden binnengelaten.

Uit de krant