Afbeelding

Vincent van Gogh bezoekt museum Vekemans

Algemeen
Boxtel – Vrijdagavond heeft wethouder Marusjka Lestrade een bijzondere expositie geopend in museum Vekemans, ter ere van 125ste overlijdensjaar van de bekende schilder. In het museum is op een bijzondere wijze het schilderij ‘De Aardappeleters’ uitgebeeld.

“In het Van Goghjaar hebben wij gezocht naar raakvlakken tussen onze collecties en de bekende grootmeester. Dit is op een prachtige manier verbeeld met een tafereel van ‘De Aardappeleters’, aldus Bernard Vekemans van het museum. “Op deze wijze levert ons museum een belangrijke bijdrage aan de Brabantse periode die Van Gogh heeft meegemaakt.”

Wethouder Lestrade is trots: “Boxtel is trots op dit prachtige museum met zoveel enthousiaste vrijwilligers en zo’n mooie exposities. Dat Van Gogh niets met strijken had dat begrijp ik wel. Ik herken dat in mijn eigen omgeving ook.”

Ans van den Bosch-van Dillen boetseerde de karakterpoppen. Deze poppen zijn aangekleed met authentieke kleding uit die tijd. Een van de karakterpoppen legt op een bijzondere manier de link naar 2015, de huidige generatie aardappeleters.

De expositie is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.museumvekemans.nl.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant