Wapen van Liempde naar halve finale beker

Algemeen
Boxtel - Na een uiterst spannende wedstrijd is het kaderteam van biljartvereniging ‘t Wapen van Liempde/RegioBank erin geslaagd door te dringen tot de halve finale van de strijd om de nationale beker voor kaderteams.

Nadat de eerste ontmoeting in een 5-3 zege voor de Liempdenaren was geëindigd, was een gelijkspel voldoende om door te gaan. Maar dat laatste hing lange tijd aan een zijden draadje. In de eerste twee partijen won Martien van den Tillaart in veertien beurten en verloor Leo van Hastenberg kansloos. Harm van de Laar strandde na een mooie serie van vijftig op achttien punten van het einde, waarna zijn tegenstander een serie van tachtig maakte. Van de Laar kon het in de volgende beurt niet afmaken, in tegenstelling tot zijn opponent, die de partij met een serie van 77 caramboles uitmaakte. De laatste partij moest de beslissing brengen. Piet Leermakers toonde hierin zijn vechtlust en kwam na een grote achterstand met een serie van 55 caramboles goed terug waarna hij in de volgende beurt het pleit in Liempds voordeel beslechtte.

In de kadercompetitie werd een zeer belangrijke overwinning behaald op Moira uit Lith, waardoor het bereiken van een van de plaatsen twee tot en met vier volledig in eigen hand gehouden wordt. Piet Leermakers, Leo van Hastenberg en Ton Rovers zorgden voor winst, waarbij Rovers een fraaie serie kader 38/2 van 104 caramboles maakte.

Uit de krant