Tweede prijs voor Lotte Smetsers bij Kunstbende

Algemeen
Boxtel - In de Koepelhal in Tilburg sleepte Lotte Smetsers (17) afgelopen zondag de tweede prijs in de wacht bij de voorronde van Kunstbende, dé wedstrijd voor jong creatief talent. In de categorie fashion maakte de Boxtelse indruk op de jury met haar prachtige bloemenontwerpen. Ze gaat dan wel niet door naar de finale in Amsterdam, maar is een aantal mooie prijzen en een geweldige ervaring rijker.

Kunstbende geeft in dertien voorrondes aan 3.500 jongeren van 13 tot en met 18 jaar oud een podium om hun talent te laten zien aan een professionele jury. Ze kunnen kiezen uit de categorieën dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen, het thema van de vijfentwintigste editie van Kunstbende was ‘feest’. “Bij feest denk ik aan bloemen en dus heb ik die gebruikt in mijn ontwerpen”, vertelt Lotte. De tweedejaars student aan het Koning Willem I College in Den Bosch deed vorig jaar ook mee aan Kunstbende, nadat haar docent haar hierop geattendeerd had. “Ik vind het super leuk om creatief bezig te zijn en dit is een mooie gelegenheid om te laten zien wie je bent en wat je doet.”

Hoewel de jonge ontwerpster dus al ervaring had opgedaan, en zelfs haar eigen label ‘Little Kate Fashion’ heeft, vond ze het ‘erg spannend’ om mee te doen. “Je moet alles zelf regelen: modellen, haar en make-up”, vertelt Lotte. “En natuurlijk de ontwerpen zelf maken. Daar gaat veel tijd in zitten. ‘s Middags moest ik me met mijn modellen presenteren en vroeg in de avond was de show. Dan krijg je het commentaar van de jury over jouw werk te horen. Dat zijn allemaal professionals, dus daar was ik wel zenuwachtig voor.” De eerste prijs en dus een finaleplaats ging aan haar voorbij, maar ze is ontzettend blij met de gewonnen prijzen. “Ik kreeg een mooie trofee, de zilveren spotlight, en een fotoshoot, een fashion-masterclass en nog veel meer.” Daarmee kan ze haar carrière verder ontwikkelen. “Na het Koning Willem I wil ik nog heel lang doorleren en me alles eigen maken wat met mijn vak te maken heeft. Want dat ze verder gaat in de fashion is overduidelijk. Zeker na deze mooie prestatie. Lotte is nog lang niet klaar.

Uit de krant