De Groene Draad langs 16 eetbare plekken in Boxtel

Algemeen
Boxtel - Op zondag 19 april wordt in Boxtel voor de tweede keer ‘De Groene Draad’ georganiseerd. Het is een activiteit van ‘Eetbaar Boxtel’, in samenwerking met de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius, die dan de Bijenmarkt houdt. Die zondag kan iedereen per fiets of wandelend naar keuze 16 mooie groene plekken bezoeken die met onze voedselvoorziening samenhangen. Er zijn 8 nieuwe tuinen bij. Tussen 11 en 16.00 staan de mensen klaar om te vertellen over hun open tuinen en andere projecten. Op de Bijenmarkt hebben Eetbaar Boxtel en de Kinderboerderij (met de Zadotheek) samen een kraam waar je (gratis) zaden mag meenemen, ruilen en ook brengen. Zie de site www.eetbaarboxtel.nl voor meer informatie.

Folders met overzichtskaart
Om het vinden van de 16 plekken makkelijk te maken zijn folders gemaakt met een overzichtskaart van alle te bezoeken plekken. Ook zullen op diverse plaatsen posters worden opgehangen, waarop te zien is welke plekken op 19 april allemaal te bezoeken zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de drie buurtmoestuinen die Boxtel rijk is, het Arboretum van De Groene Poort, Volkstuinvereniging Ceres, en diverse andere eetbare tuinen. De te bezoeken plekken zullen te herkennen zijn aan wit-groene (biologisch afbreekbare) ballonnen en een poster met het logo van Eetbaar Boxtel.

Lekker uit eigen regio!
Eetbaar Boxtel is nu drie jaar actief in Boxtel en wordt gesteund door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Naast de grote omschakeling naar schone, veilige en duurzame energie, is ook voedselveiligheid een belangrijk thema voor een duurzame toekomst. Met als motto ‘Lekker uit eigen regio!’ organiseert een tiental mensen van Eetbaar Boxtel allerlei activiteiten om het gebruik van gezond, lekker en duurzaam voedsel uit eigen regio te stimuleren. Zo werd onlangs de eerste Foodwalk geopend in Boxtel Oost en werden op diverse plaatsen eerbare struiken geplant. Via info@eetbaarboxtel.nl en via de folders van 19 april kunnen mensen zich opgeven om over de activiteiten van Eetbaar Boxtel geïnformeerd te worden.

Uit de krant