Bibliotheek Boxtel toont documentaire ‘Een nieuw verhaal voor de aarde’ van David Andreae op 22 apri

Algemeen
Boxtel - Op 22 april is het de internationale Dag van Moeder Aarde, waarop we stilstaan bij de planeet waar we op wonen en onze invloed die we er op hebben. In het kader daarvan vertoont Bibliotheek de Meierij die ochtend de documentaire ‘Een nieuw verhaal voor de aarde’ van David Andreae. De regisseur zal zelf ook aanwezig zijn.

De documentaire geeft een unieke kijk op de veranderende natuur en onze kijk daarop, en vraagt hardop waarom we, ondanks al onze technologische ontwikkelingen, nog altijd niet in staat zijn de milieu- en klimaatcrisis op te lossen. Regisseur David Andreae vertelt: “Vooral in de afgelopen 200 jaar is de Aarde door de industrialisatie flink beschadigd. Wat zijn daarvan de achterliggende oorzaken en welke denkbeelden kunnen ons helpen om te komen tot verandering, vooral met het oog op onze kleinkinderen? Daar wilde ik een inspirerend antwoord op zoeken en dat is uiteindelijk deze film geworden”. In de film maakt Andreae gebruik van interviews, animaties, natuuropnamen, poëzie en dans om de vragen en antwoorden duidelijk te stellen.

Het tonen van de documentaire is onderdeel van KennisMakers, waarbij de bibliotheek mensen uitnodigt die ergens veel vanaf weten of zeer gepassioneerd zijn en daar over komen vertellen. Deze editie van KennisMakers met David Andreae start op 22 april om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur. De toegang is gratis.

Uit de krant