Volop activiteiten Koningsdag Liempde - Algemeen Belang Liempde viert 40-jarig bestaan

Algemeen
Liempde - Al veertig jaar is de stichting Algemeen Belang Liempde (ABL) verantwoordelijk voor een groot scala aan activiteiten voor de Liempdse gemeenschap, met de Sinterklaasintocht en de vieringen rond Koningsdag als jaarlijkse hoogtepunten. Om te vieren dat ABL dit jaar veertig jaar bestaat, staat er voor Koningsdag op maandag 27 april een uitgebreid jubileum op het programma.

Naast het jubileum is er natuurlijk ook de ‘gewone’ Koningsdagviering. Die begint al om 6.00 uur met ‘dauwtrappen’, de jaarlijkse muzikale tocht van Fanfare Concordia. Vanaf de Serenade wordt er tien kilometer lang gelopen en gespeeld, met na afloop een koffiemaaltijd voor de muzikanten en alle deelnemers. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te komen lopen. Op bestuur@fanfareconcordialiempde.nl kunnen geïnteresseerden zich hiervoor opgeven. Tussen 9.00 en 10.00 uur zal de fanfare samen met de burgemeester de Liempdse gedecoreerden eren op het Liempdse Raadshuis. De gedecoreerden zullen daarna per bus vertrekken naar het Boxtelse gemeentehuis voor de officiële huldiging in de raadszaal.

Tussen 11.00 en 15.00 uur is er in het Concordiapark de jaarlijkse vrijmarkt. Hier kunnen op door de verkopers meegebrachte zeilen, dekens of tafels (zelfgemaakte) spullen worden verkocht. Tijdens de vrijmarkt starten ook de feestelijkheden rond het jubileum van ABL met onder andere een brandweerglijbaan en een rodelbaan en een zandbak en luchtkussen voor de kleinere kinderen. De hele middag is er gratis koffie, thee en ranja in de feesttent en er wordt muziek gemaakt om het nog gezelliger te maken.

Om 15.00 uur is er voor alle kinderen een ballonwedstrijd waarna de burgemeester langskomt om een speciaal woordje te houden ter ere van het ABL-jubileum. De rest van de middag wordt er verder gefeest met genodigden van de stichting. ‘s Avonds is er van 19.00 tot 21.30 uur voor de jeugd tot 15 jaar een speciale soos in Pius X. De toegang en de eerste consumptie zijn gratis.

Uit de krant