Aanhouding na achtervolging gestolen wagen

Algemeen
Boxtel - De politie hield woensdagmorgen rond 6.30 uur een 27-jarige man uit Vught aan op een parkeerplaats aan de snelweg A2 ter hoogte van Boxtel. Eerder op de avond wilden surveillerende agenten een auto controleren op de Repelweg in Vught met daarin twee mannen. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.

Daarop ontstond een achtervolging die voerde over diverse wegen binnen de gemeente Vught. De bestuurder reed daarbij met zeer hoge snelheid, nam rotondes in de verkeerde richting, reed door rood licht en op de Sint Elisabethstraat en Vlasmeersestraat botste hij achtereenvolgens tegen een heg, een geparkeerd busje en een lantaarnpaal. Uiteindelijk werd de achtervolging door de politie uit veiligheidsoverwegingen gestaakt.

Later kwam de melding dat de wagen was aangetroffen. Deze was bij de afrit Liempde van de snelweg A2 uit de bocht geraakt en op de vangrail gebotst. De beide inzittenden waren verdwenen. De politie startte een grote zoektocht en riep de hulp in van de politiehelikopter. Die heeft geruime tijd boven Boxtel-Oost gecirkeld en later die nacht kon een van hen aan de hand van zijn signalement alsnog worden aangehouden op een parkeerplaats langs de snelweg. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De auto waar het duo in reed bleek gestolen te zijn.

Uit de krant