Muziekstraatje is een blijvertje

Verenigingen

Boxtels Muziekstraatje blijvertje

Boxtel - Het kapellenfestival Boxtels Muziekstraatje, dat afgelopen zondag in de Stationsstraat zijn tweede editie beleefde, moet een blijvend evenement worden. Dat zegt voorzitter Rudi van der Plas van de organiserende Red River Band.

Waren er vorig jaar nog vier blaaskapellen, zondag was dat aantal gegroeid tot elf. Op drie podia vulden zij de Stationsstraat vanaf de Molenstraat tot de Rabobank met vrolijke klanken. “Het weer zat ook gigantisch mee”, aldus Van der Plas. Er was ook gezorgd voor een frietkraam en springkussen. “Met twee barretjes erbij was het eigenlijk één groot terras. Met de kapellen erbij schat ik het aantal aanwezigen op zo’n vierhonderd.”

Naast blaaskapel The Red River Band en enkele andere gezelschappen uit Boxtel en Liempde, waren er ook kapellen uit onder meer Prinsenbeek en Eindhoven aanwezig. Voor de volgende aflevering hebben zich nu al nieuwe blaaskapellen gemeld, weet de voorzitter: “We willen er dan ook wel zo’n vijf of zes extra hebben”.

Voor de Stationsstraat is gekozen omdat café ‘t Geveltje in die straat het thuishonk is van The Red River Band, maar ook omdat dit deel van het centrum het volgens Van der Plas verdient om wat leven in de brouwerij te krijgen.

Uit de krant