Nieuw restaurant in Villa het Hof

Algemeen
Boxtel - Hij ‘staat te trappelen om te beginnen’. John van de Langenberg heeft grote plannen met ‘Villa het Hof’ bij de Zwaanse Brug. De naam wordt veranderd en het pand opgeknapt zodat er in een frisse, nieuwe start gemaakt kan worden; in september opent de Boxtelaar hier zijn restaurant.

Vijftien jaar geleden begon Van de Langenberg Eetcafé De Deugniet in Boxtel. In 2008 opende hij hiervan een tweede vestiging in Schijndel. Nadat hij zijn zaak in Boxtel tweeënhalf jaar geleden had verkocht, begon hij in de Glazen Boerderij in Schijndel zijn restaurant Le Verre. “Mijn restaurant loopt goed en ik krijg steeds meer tijd om andere zaken op te pakken”, vertelt de ondernemer. “En omdat ik in het verleden al heb laten zien twee bedrijven tegelijk te kunnen runnen, ga ik de uitdaging in Boxtel graag aan.”

“Als Boxtelaar kwam ik natuurlijk vaak langs de Villa en ik vond het jammer dat er met zo’n prachtig pand met zulke mogelijkheden niets meer werd gedaan”, aldus Van de Langenberg. “Het stond in eerste instantie alleen te koop, maar toen ik informeerde bleek dat ik het ook kon huren. Toen ben ik in actie gekomen.”

Het pand krijgt een flinke opknapbeurt en er wordt wat veranderd aan de indeling. Ook het terras gaat op de schop; er komen fijne zitplaatsen in een gezellige opstelling. Maar de nieuwe uitbater wil het geheel zoveel mogelijk in zijn waarde laten. Van de Langenberg: “We gaan er alles aan doen om er een mooi middenklasse segment restaurant van te maken met alles wat daar bij hoort. Geen einde van een leuke avond uiteten om 23.30 uur, maar de mogelijkheid om nog even gezellig na te borrelen. We gaan lekker ruime openingstijden hanteren. Ik denk dat het met de goede invulling een echte ‘place to be’ kan worden. Daar ga ik voor.”

De ondernemer had niet gedacht zo snel weer naar Boxtel terug te keren, of dat hij dat überhaupt zou doen. “Mijn roots liggen nu eenmaal in Boxtel, daar is het allemaal begonnen”, vertelt hij. “En ik werd verliefd op het pand. Deze kans kon ik niet laten schieten.” Hoewel zijn Schijndelse restaurant Le Verre een succes is, gaat Van de Langenberg niet ‘knippen en plakken’: “maar de juiste ingrediënten om er een mooi restaurant van te maken, neem ik natuurlijk wel mee naar Boxtel. Ik zal hier, zeker in het begin, heel veel aanwezig zijn, maar het wordt natuurlijk wel een koppeling tussen mijn twee zaken dus ik kan er niet altijd zijn. Uiteindelijk moeten de mensen ook niet voor mij komen maar voor de juiste sfeer, kwaliteit en gezelligheid. Het wordt heel laagdrempelig, iedereen moet zich er thuis kunnen voelen.”

Personeel gezocht
Bij dat zich thuis voelen speelt goed personeel een grote rol. “Het kost geen moeite om een glimlach op je gezicht te hebben”, aldus Van de Langenberg, die al druk bezig is met het werven van de juiste medewerkers, het liefst afkomstig uit Boxtel en omgeving. “Ik zoek mensen die er samen met mij de schouders onder willen gaan zetten, zodat we het restaurant naar het gewenste niveau kunnen tillen. Als ik iets doe, zet ik mijn tanden erin en dat verwacht ik ook van mijn mensen.

In september opent het nieuwe restaurant zijn deuren. Hoe het gaat heten, dat is nog niet bekend, ook bij de ondernemer zelf niet: “We twijfelen nog tussen een paar opties. De nieuwe naam moet in ieder geval ver afstaan van Villa het Hof, dat roept teveel negatieve associaties op, om maar te zwijgen van de slechte berichten die boven komen als je deze naam googelt. Het zal niet lang meer duren en dan zal iedereen het weten. Daar heb ik alle vertrouwen in, zoals in deze hele onderneming. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Uit de krant