Afbeelding

Ducktownband zet ‘Siggis-Hütte’ op zijn kop

Cultuur

Boxtel - Het afgelopen pinksterweekend was de Ducktownband uit Boxtel te gast in Willingen in het Duitse Hochsauerland. Na het inchecken op de plaats van bestemming mochten de Boxtelse muzikanten een terrasconcert bij het plaatselijke feestcafé Dorf-Alm verzorgen.

Tijdens dit tweeënhalf uur durende middagconcert genoten vele toehoorders in een relaxte entourage van de klanken van de Ducktownband. In de avond hadden de muzikanten vrij en genoten zij op hun beurt van de vele geneugten die het stadje Willingen te bieden heeft. Het hoogtepunt zou ongetwijfeld de zondag worden. Met een kabelbaan stegen de bandleden zo’n achthonderd meter de Ettelsberg op met als doel Ettelsberghütte ‘Siggis-Hütte’.

Eenmaal boven aangekomen en gewend aan wat er zoal op deze locatie te beleven viel, werden de Boxtelaren op traditionele wijze ontvangen door enkele Alphornblazers, gevolgd door een rondje Feuerwasser. Daarna was het tijd voor het openluchtconcert. Ten overstaan van zo’n duizend enthousiastelingen werd er volop muziek gemaakt en werd er zichtbaar en hoorbaar genoten van de nummers uit Boxtel.

Op maandag was er nog een mooi optreden in het exclusieve Kurpark. Daar lieten de mensen van de Ducktownband nog maar eens horen over veel muzikaliteit te beschikken. Bij alle optredens van dit weekend werd door diverse instanties, waaronder de plaatselijke horeca, geïnformeerd of de Ducktownband volgend jaar ‘bitte’ weer terug zou willen komen. Dat wordt zeer zeker overwogen.

Uit de krant