Bijeenkomst Ouderen in Regie

Algemeen

Burgerinitiatief Ouderen in Regie wordt een begrip in Boxtel.

Na een aantal succesvolle bijeenkomsten in 2014 is er in 2015 een goede start gemaakt met een aantal werkgroepen.


Op  dinsdag  2 juni organiseert Ouderen in Regie  weer een bijeenkomst voor alle betrokkenen en belangstellenden .

Deze bijeenkomst wordt gehouden in het Ursula gebouw en start om 19.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomst evalueren we de resultaten van de werkgroepen wooninitiatieven en de werkgroep zorg voor en met elkaar ( zorgcoöperatie).


De diverse werkgroepen kleinschalige wooninitiatieven hebben de woonwensen intussen  wat meer verduidelijkt  waardoor er een volgende stap gezet kan worden naar enkele wooninitiatieven vanuit een gezamenlijk planidee. U hoort daar meer over tijdens de bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook informatie gegeven over het nieuwbouwplan Stapelen waar Ouderen in Regie mogelijkheden ziet een deel van hun plannen te realiseren. De directie, ontwikkelaar en de architect zullen na de pauze een presentatie geven.


De werkgroep zorg voor en met elkaar gaat werk maken van een tweetal pilots  in Boxtel Oost. Er zijn  daarvoor contacten gelegd met de Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost  en met de huurders vereniging  Hoogheem  die hun medewerking hebben toegezegd.

Daarnaast wil de werkgroep een behoefte onderzoek doen naar zorg voor en met elkaar  in en afgebakend deel van de wijk Boxtel Oost.


Om alle activiteiten van Ouderen in Regie in goede banen te leiden en te coördineren is het plan opgevat een stichting op te richten. Deze Stichting Ouderen in Regie is een burgerinitiatief dat inzet op nieuwe concepten op het terrein van wonen, welzijn en zorg voor en door senioren in Boxtel. Lennisheuvel en Liempde. De Stichting wil daarbij ook gaan samenwerken de gemeente en met organisaties in Boxtel op het gebied van wonen, welzijn en zorg en in het bijzonder daar het accent leggen op eigen regie en zeggenschap. De Stichting wil ook optimaal gebruik maken van de beschikbaarheid en de kennis van ouderen .

Een groep deelnemers heeft voor de stichting in oprichting een doelomschrijving gemaakt

die zal dienen voor de oprichtingsakte. Er hebben zich ook een aantal mensen beschikbaar gesteld om zitting te nemen in het stichtingsbestuur zij worden tijdens de bijeenkomst ook aan u voorgesteld.


Het beloofd een informatieve en positieve bijeenkomst te worden waar mogelijkheden voor en van ouderen in Boxtel op het gebied van wonen, zorg en welzijn centraal staan.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ad van den Brand via advandenbrand@hotmail.com  of via 06 -34 27 29 66


Namens Stichting Ouderen in Regie i.o   Ad van den Brand.  

Uit de krant