Logo mooiboxtel.nl


112 nieuws

Woonboerderij op Hal brandt volledig uit

Esch - In een woonboerderij op landgoed Hal, op de grens van Boxtel en Vught is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken door een blikseminslag. De brand brak even na 17.30 uur uit. Er werd snel opgeschaald door de hulpdiensten. Ondanks dat was de boerderij binnen een half uur volledig uitgebrand. Ook een naastgelegen schuur ging in vlammen op. Bij de brand was uit voorzorg een ambulance aanwezig, maar er raakte niemand gewond. De 80-jarige bewoonster wist zichzelf tijdig in veiligheid te brengen.

De brand brak uit in de meterkast van de historische boerderij die stamt uit 1779. Omstanders meldden dat zij een harde knal hoorden en dat de directe omgeving al enige tijd zonder stroom zat voordat de brand opgemerkt werd. Mogelijk hebben de vlammen al buiten het zicht om in de rieten kap om zich heen gegrepen voordat die in brand vloog.

De brandweer had de handen vol aan het koelen van een naastgelegen dieseltank gekoeld bleef. De schuur waarin de tank stond kon eveneens gered worden.

Ook op de weg zorgde de brand voor problemen: de Boxtelseweg was in beide richtingen afgesloten voor verkeer vanwege de inzet van brandweer. De boerderijbrand veroorzaakte ook een lange file op de A2 vanuit Eindhoven richting Den Bosch, zo liet Rijkswaterstaat weten. Op de snelweg was een snelheidslimiet ingesteld vanwege de rookpluim.

Woensdag werd nog de hele dag nageblust. Ook werd uit voorzorg een gasleiding afgesloten, waardoor enkele omwonenden zonder gas zaten. Onbekend is of de bewoonster zal terugkeren op Hal. Mocht zij dit doen zal dat niet in de boerderij zijn: die is niet te redden en moet afgebroken worden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>