Afbeelding

(S)Cool on Wheels leert leerlingen Theresiaschool over handicaps

Verenigingen

Lennisheuvel - Afgelopen donderdag kregen de leerlingen van klas 7 en 8 van de Theresiaschool een speciale les. Met het project (S)Cool on Wheels leerden ze op een speelse manier hoe het is om een lichamelijke handicap te hebben en hoe moeilijk het soms is voor gehandicapten om mee te doen aan het dagelijkse leven.

Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en SpecialSport, en gaat basisscholen langs om kinderen kennis te laten maken met handicaps en in het bijzonder de gehandicaptensport. Eerst kregen de leerlingen een paar filmpjes te zien over mensen met lichamelijke beperkingen in hun dagelijkse leven en daarna kwam docent Ger van Heugten, zelf lichamelijk gehandicapt, langs om de leerlingen persoonlijk te vertellen hoe moeilijk het soms is om de dingen te doen die voor andere mensen heel normaal lijken. Ook werd er geleerd welke sporten gehandicapten doen, en hoe belangrijk het voor mensen met een beperking is om te kunnen sporten.

De leerlingen konden dat vervolgens in de gymzaal zelf uitproberen. Ze leerden hoe het is om met een rolstoel te rijden. Later volgde buiten een wedstrijdje rolstoelbasketbal. En hoewel het in het begin nog een beetje onwennig was, leerden de kinderen al snel hoe ze met hun rolstoel om konden gaan en zich lekker konden uitleven in de wedstrijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant