Thema-avond Woningbouw

Politiek

Thema-avond Woningbouw

Liempde - Het Dorpsberaad Liempde organiseert op maandag 15 juni een thema-avond over nieuwe woningbouw in Liempde voor alle inwoners. Tijdens deze bijeenkomst zal de gemeente Boxtel haar locatiestudie voor mogelijke woningbouw in Liempde presenteren.

Volgens de meest recente prognoses is er in Liempde tot 2030 behoefte aan de bouw van ongeveer 200 tot 300 woningen. Het Dorpsberaad Liempde is van mening dat nieuwbouw in Liempde al veel te lang op zich laat wachten. Er is met name behoefte aan betaalbare starterswoningen en seniorenwoningen. Het ontbreken van voldoende jonge instroom vormt een bedreiging voor de basisschool, de middenstand, alle clubs en verenigingen en basisfaciliteiten in Liempde.

Tijdens de thema-avond zal wethouder Peter van de Wiel de locatiestudie van de gemeente Boxtel voor Liempde presenteren aan geïnteresseerde bewoners en leden van de gemeenteraad. Hierin komt een aantal voorstellen voor zowel in- als uitbreidingslocaties aan bod. Het Dorpsberaad Liempde en de gemeente Boxtel zijn nieuwsgierig naar de mening, maar zeker ook de ideeën van inwoners van Liempde. De thema-avond wordt gehouden in de grote zaal van De Kloosterhof in Liempde. Het programma begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur, en is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Uit de krant