Afbeelding

Kay Karssemakers opnieuw naar het Europees én Wereld Kampioenschap 65cc

Sport

De 10- jarige Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Team zal op 18 & 19 Juli opnieuw aan de start verschijnen tijdens het Junior Wereld Kampioenschap in de Open EMX 65cc klasse. Vorig jaar werd Kay als één van de jongste rijders geselecteerd om van start te gaan in het Junior WK, dat toen verreden werd in het Belgische Lierneux. Dit jaar word het evenement georganiseerd in El Molar, Spanje en zal de Boxtelaar opnieuw de strijd aan gaan.

Ondanks dat er in de 65cc klasse geen wereldtitel vergeven word, maar er gestreden word voor een Open EMX65 titel zullen er als nog rijders tussen de 10 en 12 jaar oud uit de gehele wereld deelnemen aan deze wedstrijd. Dat er geen wereldtitel vergeven word in de 65cc klasse heeft te maken met de regelgeving om trend sporten onder een bepaalde leeftijd. Dat mag niet onder de vlag van de FIM en daarom is er besloten de wedstrijd te laten verrijden onder de vlag van FIM Europe.

Naast zijn deelname aan het Junior WK (Open EMX65) wist de 10- jarige Karssemakers zich een aantal weken terug opnieuw te verzekeren van deelname aan de finale van het Europees Kampioenschap 65cc. Hiervoor werden zes kwalificatie wedstrijden gereden in vier Europese zones. De beste tien rijders van iedere zone zullen strijden om de Europese 65cc titel. De Beursfoon Rockstar KTM rijder won twee kwalificatie wedstrijden met een dubbele zege en stond tijdens vier wedstrijden op het podium. Kay wist zich na vijf wedstrijden al vroegtijdig te verzekeren van deelname voor de finale van het Europees Kampioenschap 65cc. Daardoor reisde hij niet naar de zesde kwalificatie wedstrijd, maar stond hij aan het starthek tijdens het NK 85cc kl. wielen om de leiding in het kampioenschap te verdedigen. De finale van het Europees Kampioenschap word op 11 & 12 Juli verreden in het Letse Kegums, één week voor het WK. Vorig jaar werd de jonge Karssemakers achtste in het Europees Kampioenschap 65cc in Finland, en behaalde een vijfde plaats in de tweede manche.