Logo mooiboxtel.nl
(Archieffoto: Frédéric BISSON/Flickr)  | Fotonummer: cb74ee
(Archieffoto: Frédéric BISSON/Flickr) (Foto: Frédéric BISSON/Flickr)
Algemeen nieuws

Grondwaterdrainage Boxtel Oost wordt verder verfijnd

Boxtel - De aanleg van het drainagesysteem in de wijk Boxtel Oost wordt verder verfijnd. Tot dit besluit komt de gemeente na evaluatie van de tussen 2008 en 2012 aangelegde drainage om vochtproblemen door de hoge grondwaterstand in de wijk Oost op te lossen. Destijds werd besloten de drainage na vijf jaar te evalueren. Dat gebeurde in oktober 2017 door middel van een enquête die door 432 huishoudens is ingevuld.

Ingenieursbureau Witteveen+Bos voerde de evaluatie uit en komt tot de conclusie dat in het centrum van de wijk Oost, tussen De Hobbendonkseweg, Europalaan en Charpentierstraat, nog extra drainage nodig is. Die zal tegelijk met andere grondwerkzaamheden aangelegd zal worden. Indien nodig wordt voor de werkzaamheden 400.000 euro vrijgemaakt.

Buiten dit gebied worden de al aangelegde drainagesystemen als voldoende bestempeld. Hier wordt per geval bekeken welke oplossingen getroffen kunnen worden om overlast te verminderen.

In 2008 werd begonnen met de aanleg van een grootschalig drainagesysteem in de wijk. Daarbij werden onder meer een ondergronds buizennetwerk, een gemaal en buffervijver langs de Hendrik Verheeslaan en diverse stuwen gerealiseerd.

Bewoners van de wijk Boxtel Oost die hebben meegedaan aan de enquête, ontvangen het evaluatierapport een dezer dagen, vergezeld van een begeleidende brief.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>