Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 4a41af
Foto: Sander van Kasteren
Evenementen nieuws

Schots duo verovert 'kleine kerk'

Boxtel - Ze kwamen woensdagavond enigszins verbaasd aan in Boxtel, de Schotse singer/songwriter Bobby Nicholson en zijn violist Eddy Hanson. Omdat het Nederlandse 'kerk' en het Schotse 'kirk' nogal op elkaar lijken, was het tweetal op zoek naar een kleine kerk, want de Sint-Petrusbasiliek leek ze wel erg groot voor een maximum van 88 gasten. Gelukkig wisten ze uiteindelijk het gelijknamige café aan de Oude Kerkstraat te vinden en gaven ze een dampend optreden weg.

Na het voorprogramma, verzorgd door Boxtelaar Maarten de Gans ("En ik speel niet eens écht Schotse, maar Ierse liedjes") waarmee het uitpuilende café alvast in de stemming kwam, werd de gitaar doorgegeven. Nicholson had namelijk geen eigen gitaar meegenomen, omdat de Schot low-budget vloog en voor zijn instrument een extra stoel had moeten boeken. Zonde, want muzikale vriend De Gans had gitaren genoeg die geleend konden worden.

De Gans zelf ontdekte de Schotse en Ierse muziek zo'n 20 jaar geleden door Nicholson. Die speelde toen al zo'n 6 maal per week in of om de Schotse hoofdstad Edinburgh in de formatie 'Rantum Scantum' die hij samen met zijn violist vormt.

Het tweetal had het zichtbaar naar de zin op het podium, en ondanks een bij vlagen haperende geluidsinstallatie is de sfeer dan ook goed. Nicholson heeft niet zo'n hoge pet op van het gezag, getuige nummers als 'Go and see the pandas', waarbij de wegkijkpolitiek van de overheid heel treffend beschreven wordt: 'streets are locked, shops are shut, but go and see the panda's'. Ook een nummer, met een knipoog naar de Brexit, waar de Schotten massaal tegen zijn passeert de revue.

Als het duo heeft afgesloten met een goudeerlijke versie van het nummer Run van Snow Patrol, breekt dan ook een daverend applaus los. Dan is het tijd voor een welverdiend biertje, want, "It's hot", aldus Nicholson. "Thanks for the information", antwoordt Hanson droogjes, terwijl hij een flinke slok bier neemt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>