Logo mooiboxtel.nl
Puck toont trots haar sponsorvest; "Helemaal vol is het doel!" (Foto: Sander van Kasteren)   | Fotonummer: 09a5d3
Puck toont trots haar sponsorvest; "Helemaal vol is het doel!" (Foto: Sander van Kasteren)
Algemeen nieuws

Puck zwemt mee in 'Elfstedentocht' voor KWF

Boxtel - De 12-jarige Puck Bakker uit Boxtel zwemt 18 augustus mee in de 'Elfstedentocht' die topzwemmer Maarten van der Weijden voor KWF Kankerbestrijding aflegt. In de 200 kilometer lange zwemtocht volgt de winnaar van het Olympisch goud op de 10 kilometer in Bejing de route van de in 1996 voor het laatst verreden schaatstocht. Nabij Sneek zal hij daarbij vergezeld worden van het 12-jarige Boxtelse zwemtalent. Puck hoopt met haar minimaal 2 kilometer lange zwemtocht door de Friese wateren zeker 1.000 euro op te halen voor het goede doel.

Zelf kreeg Puck ook al jong te maken met de ziekte kanker in haar omgeving: "Oma werd in 2016 ziek en is er ook aan overleden." Toch wil ze niet bij de pakken neer gaan zitten, maar echt iets doen om haar steentje bij te kunnen dragen in de strijd tegen de ziekte. Sterker nog, het motiveert haar juist extra.

Puck zwemt al vanaf haar zesde jaar, toen ze, zoals veel Nederlandse kinderen van die leeftijd, op zwemles ging om haar A-diploma te halen. Al snel was dat binnen en kreeg Puck er lol in: "Ik wilde zo veel mogelijk diploma's halen!" En zo geschiedde, want binnen een paar jaar had ze haar A-, B-, C- én Zwemvaardigheidsdiploma. En daarna waren de diploma's 'op'.

Nieuwe uitdaging
Op zoek naar een nieuwe uitdaging ging de Boxtelse wedstrijdzwemmen bij zwemvereniging SNWZ. Al snel bleek ze goed te zijn in de langere afstanden, van meer dan 500 meter. Alsof dat nog niet genoeg is, doet Puck sinds een klein jaar óók nog aan synchroonzwemmen. Dat betekent dat ze tijdens het binnenseizoen sowieso vier dagdelen per week in het zwembad te vinden is.

Je kunt dus met recht zeggen dat Puck een echte waterrat is. Het was dan ook geen wonder dat ze meteen enthousiast werd toen ze op Facebook de oproep van Maarten van der Weijden voorbij zag komen om mee te zwemmen in zijn sponsorzwemtocht voor KWF.

Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en is Puck volop aan het trainen om de 2 kilometer, de langste aaneengesloten afstand die ze ooit zwom, succesvol te volbrengen. Puck zelf is er helemaal klaar voor. Ze heeft al ruim de helft van het minimumbedrag ingezameld en is vol vertrouwen de 1.000 euro ook wel te gaan halen. "Maar meer mag ook hoor!", lacht ze.

Helemaal vol
Trots toont ze haar vest, waarop alle sponsors komen te staan. "Op mijn rug mensen en op de armen bedrijven", wijst ze op de al aanwezige sponsors. "Het doel is om het helemaal vol te krijgen!", zegt Puck strijdbaar.

Van der Weijden zelf zal de 200 kilometer lange zwemtocht, op een enkele eetpauze na in drie dagen aaneengesloten zwemmen voltooien. Vóór zijn overwinning in Bejing leed de zwemmer aan kanker, waarvan hij genas. Sinds het behalen van zijn Olympisch goud zet de zwemmer zich in voor de strijd tegen de ziekte. En daarbij gaat Puck hem nu dus helpen.

Wil je Puck ook steunen? Ga dan naar www.11stedenzwemtocht.nl. Ook houdt Puck ene blog bij op Facebook.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>