‘Meer huizen Liempde nodig’

Algemeen

Liempde - PvdA/GroenLinks heeft vragen gesteld aan het college van B&W over woningbouw in Liempde. Dit deed de partij naar aanleiding van de plannen van het college. Het gemeentebestuur heeft zes locaties bestudeerd en de voorkeur uitgesproken voor de locatie Hamsestraat-Roderweg.

In het Integraal Dorpsontwikkelingsplan van 2010 zijn de betreffende locaties reeds genoemd als mogelijke locaties voor woningbouw. Vijf jaar later zijn er twaalf huurwoningen, 25 starterswoningen en 25 zorgappartementen gebouwd in Liempde. Welke overwegingen of ontwikkelingen hebben zich voorgedaan ten aanzien van de genoemde locaties en op welke wijze hebben die de voortgang van het besluitvormingstraject bepaald?

PvdA/GL is zich ervan bewust dat de planning van woningbouw een complexe aangelegenheid is, waarin allerlei factoren meespelen. “Aangezien een periode van vijf jaar is verstreken lijkt het ons in dit specifieke geval goed de factoren die hieraan hebben bijgedragen in kaart te brengen. Niet alleen belangstellenden of belanghebbenden zijn hierbij gebaat, maar ook kunnen de uitkomsten van een adequate analyse worden meegenomen bij de opstelling van een nieuwe Woonvisie”, aldus de partij in haar brief aan het college.

Zij vraagt zich af welke factoren een rol van betekenis speelden waardoor er vrijwel geen woningbouw in Liempde is gerealiseerd. Ook wil de partij weten wat de belemmeringen zijn voor de genoemde in- en uitbreidingslocaties en wat het plan B is. “Welke medewerking kan Liempde van de gemeente verwachten om daadwerkelijk tot substantiële woningbouw in de komende vijf tot tien jaar te komen?”

Uit de krant