Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: 163a9a
Foto: Ruud van Casteren
Algemeen nieuws

Honderden bezoekers 'Zondag Waterdag'

Boxtel - Waterschap De Dommel opende afgelopen zondag de deuren voor honderden nieuwsgierige bezoekers. In en om het Waterschapshuis aan de Bosscheweg en de rioolwaterzuivering aan de Heult waren tal van activiteiten te beleven.

Tijdens de tot 'Zondag Waterdag' gebombardeerde dag, konden bezoekers leren waaruit de diverse werkgebieden van het waterschap eigenlijk bestaan. Zo zorgt een waterschap voor een goede waterkwaliteit, maar houdt het zich ook bezig met het waterleven en de afvoer van overtollig water.

Bezoekers konden met een bootje over de Dommel of met de pendelbus naar de rioolwaterzuivering, waar dagelijks 150 miljoen liter water gezuiverd wordt. Bij het waterschapsgebouw kregen ze meer informatie over het waterleven in de Dommel, de 'blauwe levensader van Boxtel'. Daarbij werd onder meer stilgestaan bij de opkomst van de bever. Verder was het materieel van het Waterschap dat dagelijks in de weer is om de rivieren en beken te onderhouden te zien.

Verspreid over het terrein waren voor de kinderen diverse spelletjes te doen die een link hadden met water. Op een stempelkaart konden zij stempels sparen voor een leuke verrassing.

Op deze dag werd ook de 'Waterschijf van vijf' onthuld door de Boxtelse watergraaf Peter Glas. Hij deed dit samen met Jan van de Graaf, de bedenker ervan. Op de Waterschijf van vijf staan onder meer tips over hoe je om kunt gaan met water in de tuin, hoe je water kunt besparen tijdens het wassen en bij toiletbezoek. Op de waterschijf staan 26 weetjes en tips om bewuster om te gaan met water.

Watergraaf Peter Glas geeft via de site van het waterschap aan dat nieuwe, innovatieve manieren om de klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden noodzakelijk zijn: "Dat stimuleren we dan ook, bijvoorbeeld met het innovatieplatform. Zo werken we aan een continue verbetering van onszelf als organisatie en met de Waterschijf van vijf kunnen we ook onze inwoners helpen zelf een positieve bijdrage te leveren."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>