Strijd dressuurruiters voor ticket Brabantse kampioenschappen

Sport

Boxtel - Nadat eerder de vierde selectiewedstrijd in Sint-Michielsgestel werd geannuleerd vanwege de extreme hitte, verschenen de Boxtelse dressuurruiters afgelopen weekend in Lithooijen aan de start. De druk was hoog tijdens deze laatste selectie, die voor verschillende ruiters van doorslaggevend belang was om zich te kunnen kwalificeren voor de Brabantse kampioenschappen in Zijtaart op 15 augustus.

De jongste amazones reden mee in de rubriek BB. Zowel Anne Teulings, Iris van Olphen en Eline de Bont behaalden nette scores en winstpunten. Helaas moesten zij toezien hoe de overwinningen aan hen voorbij gingen.

In de klasse CB wisten Lieke de Bresser en haar pony Mistingwett een zesde plaats te bemachtigen met 182 en 183 punten. Daarmee werden zij ook zesde van de Kring Hart van Brabant en sleepten zij het ticket voor Zijtaart in de wacht.

In de klasse CM1/2 reden Kim van de Sande en Vick een tweede plaats en kwalificeerden zich daarmee voor de kampioenschappen. In de klasse CL2 was de gedoodverfde kampioene Suus van den Nieuwenhof opnieuw onverslaanbaar. Zij wist met 201 en 198 punten de eerste plaats te pakken en werd daarmee Kringkampioen Hart van Brabant. Uiteraard verschijnt ook zij op de Brabantse kampioenschappen met de haar pony Nando.

In de klasse DZ1 reden Carlijn van Oerle en haar pony India een nette proef die goed was voor een derde plaats. Daarmee werd zij ook derde van de Kring Hart van Brabant en mag ze Boxtel vertegenwoordigen tijdens de Brabantse kampioenschappen op 15 augustus. Carlijn en India nemen vandaag, woensdag 15 juli, ook deel aan de regionale selectiedag van het KNHS Rabobank talentenplan.

Uit de krant