Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: 444d7d
Algemeen nieuws

Verdere invulling bestuursakkoord achter gesloten deuren

Boxtel - Dinsdagavond komt de gemeenteraad bij elkaar om het concept bestuursakkoord, dat Combinatie95, SP, INbox en D66 op 25 april sloten, te bespreken. Achter gesloten deuren. Zonder aanwezigheid van het Boxtelse CDA, want die partij vindt dat het akkoord te ver van de werkelijkheid staat. Daarbij vinden de christendemocraten dat de bijeenkomst niet achter gesloten deuren zou moeten plaatsvinden. Ook de BALANS-fractie heeft weinig vertrouwen in het coalitieakkoord en zal daarom vanavond geen input leveren, in welke vorm dan ook. En daarmee lijken de kaarten voor de komende vier jaar geschud.

De bijeenkomst op 8 mei is onderdeel van het tijdspad dat coalitieleider Combinatie95 uitzette nadat de onderhandelingen onder leiding van verkiezingswinnaar BALANS eind maart stuk liepen.

Het voorlopige bestuursakkoord werd op 25 april aan de pers gepresenteerd en vormt een voortzetting van het huidige beleid. Niet verwonderlijk, want de huidige coalitiepartners zijn dezelfde als de vier partijen die de afgelopen vier jaar de coalitie vormden.

Met het afzeggen van de bijeenkomst van CDA-zijde en de uiting van ongenoegen vanuit het BALANS-kamp, lijken de verhoudingen ook in de oppositie ongewijzigd te blijven, zij het dat BALANS nu één zetel meer heeft.

De CDA-fractie geeft aan dat het vertrouwen in de coalitie een enorme deuk heeft opgelopen omdat de partij niet uitgenodigd was voor de inhoudelijke coalitieonderhandelingen. Ook kan de partij zich niet vinden in het beleidsprogramma: "Met name de gekozen vier belangrijkste onderwerpen en het benoemen van de fiets als belangrijkste oplossing voor onze verkeersproblemen staat zover af van onze voorstelling van de werkelijkheid dat wij hier niet in mee gaan bewegen."

Dat de overige partijen nu wordt uitgenodigd om, zoals CDA het noemt, 'binnen de lijntjes wat aanvullingen te mogen doen', schiet de christendemocraten in het verkeerde keelgat. Een soortgelijk gevoel overheerst ook bij de fractie van BALANS, die wel bij de bijeenkomst aanwezig is, maar inhoudelijk geen aanvullingen zal doen.

Beide partijen geven aan dat zij bij de verdere, openbare behandelingen van het akkoord hun zegje zullen doen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>