Afbeelding

Halve finaliste Junior Songfestival Nohr de Vos maakt eigen ijssmaak

Algemeen

Boxtel - Maandagmiddag meldde Nohr de Vos zich samen met haar vriendinnen Jozefine Vasse en Sterre Boleij bij Het Ijscafe. Nohr staat in de halve finale van het Junior Songfestival dat op 26 september live wordt uitgezonden bij de AVROTROS. Vader David de Vos en Nohr waren onlangs bij de Boxtelse ijszaak om te vragen of ze een poster voor de halve finale mochten ophangen. Nu vanaf deze week de reports bij Z@pp worden uitgezonden is het voor Nohr van belang om campagne te voeren zodat haar fans naar de liveshow zullen kijken en hun stem gaan uitbrengen.

Eigenaar Mark Schilder van Het Ijscafe had een beter idee. Hij stelde Nohr voor om haar eigen ijssmaak te bedenken en zelf het ijs in de zaak aan de Rechterstraat te komen maken. Nohr reageerde enthousiast en twijfelde geen moment. Maandagmiddag was het zover. De Boxtelse zangeres houdt erg van kokos, perzik en banaan en wilde deze smaken graag terug laten komen in haar eigen ijssmaak. “Daarbij een vleugje mint om een lekkere frisse smaak aan haar ijs te geven”, aldus Nohr. Met deze ingredienten ging Mark samen met Nohr, Jozefine en Sterre aan de slag.

Allereerst werd de mint gewassen en werd er een smaak gemaakt van mint, banaan en perzik. Toen dit goed op smaak was en het juiste suikergehalte had kon de eerste ijssoort gedraaid worden. In de tussentijd maakten de dames kleine chocolade sterren die later als versiering over het ijs gestrooid zouden worden. Daarna volgde de tweede ijssmaak, kokosijs. Toen ook deze goed op smaak was werden de twee smaken in lagen in de bakken gedaan en kon het ijs versierd worden met de chocolade versieringen die de meiden gemaakt hadden.

Na het opvriezen in de koeling kon het speciale ‘Nohr-ijs’ in de vitrine geplaatst worden en kneep Nohr haar eerste bolletje zelfgemaakt ijs. “Hmmm, heerlijk verfrissend”, was de eerste reactie die de trotse Nohr liet horen. Ook haar vriendinnen en overige klanten in de zaak konden de uitdagende ijssmaak goed waarderen. Vanaf nu is de ijssmaak te koop bij Het Ijscafe aan de Rechterstraat. 

Wil jij op de hoogte blijven van alle avonturen van Nohr? Volg haar dan op instagram -  NohrJSF15
http://www.npo.nl/junior-songfestival-2015/09-08-2015/AT_2042106

Afbeelding

Uit de krant