Afbeelding

Vrachtwagen zakt weg in berm en belandt in sloot bij Boxtel

Algemeen

BOXTEL - Een vrachtwagen belandde vrijdagmiddag in de sloot langs de Kapelweg bij Boxtel. Vermoedelijk moest de chauffeur uitwijken voor een tegenligger en belandde in de berm. Vervolgens zakte de vrachtwagen weg en kantelde de sloot in. De chauffeur wist op eigen kracht zijn truck te verlaten en bleef hierbij ongedeerd. Rond 17.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd welke snel ter plaatse waren. De vrachtwagen welke geladen was met stenen is ter plaatse overgeladen. Het treinverkeer tussen Boxtel en Oisterwijk kreeg hierdoor de aanwijzing ‘voorzichtig rijden’ en naderde de ongevalslocatie stapvoets. Dit zorgde voor de nodige vertraging. Ook het verkeer op de weg werd enige tijd
omgeleid. Gezien de vrachtwagen in een spoorsloot terecht is gekomen zijn specialisten van ProRail onderweg. Zij gaan bekijken hoe de berging verder gaan verlopen.
Een grote telescoopkraan staat stand-by maar hoe laat de vrachtwagen exact gaat worden geborgen is nog niet bekend. Het ongeval trok veel bekijks van omstanders welke voornamelijk vanaf de overzijde van het spoor toekeken.
Tekst en foto’s: Persburo Sander van Gils
 

Afbeelding

Uit de krant