Volop activiteiten in het Groene Woud tijdens festival Gezond Bewegen

Algemeen

Boxtel - Deze week kunnen inwoners en bezoekers van Het Groene Woud tijdens het Festival Gezond bewegen deelnemen aan een aantal boeiende tochten door dit nationale landschap. Zo kunnen zij ervaren wat dit prachtige natuurgebied te bieden heeft en op welke manieren zij gezond kunnen bewegen in het groen.

Diverse organisaties hebben hun wandel-, fiets- of andere beweegtocht hiervoor aangemeld. Onderdeel van het festival Gezond Bewegen is ook een groots sportevenement bij Streekpark Klein Oisterwijk op zaterdag 29 augustus. Op deze dag zijn er leuke workshops en clinics van sportverenigingen uit Het Groene Woud. Jong en oud, sportief of niet sportief, het festival heeft voor iedereen wat te bieden.

Er is een grote variatie aan beweegtochten, die allemaal worden vermeld op de website www.hetgroenewoud.com/gezondbewegen. Ze zijn aangemeld door organisaties uit Het Groene Woud. Hierdoor wordt er gezamenlijk opgetrokken om inwoners en bezoekers kennis te laten maken met het prachtige gebied. “Het netwerken met elkaar behoort tot het DNA van Het Groene Woud. Samen zetten we Het Groene Woud op de kaart”, zegt Ernst Jonkers, organisatielid van het Festival Gezond Bewegen en ook eigenaar van Streekpark Klein Oisterwijk en bestuurslid van Coöperatie Het Groene Woud.
Onderdeel van het festival is ook de themadag ‘Gezond Bewegen in het Groen’. Deze vindt op vrijdag 28 augustus plaats in het centrum van Liempde. Tijdens de themadag komen verschillende aspecten van bewegen in het groen samen. Er worden in totaal vier deelthema’s belicht: bewegen & gezondheid/zorg, bewegen & recreatie, bewegen & sport en bewegen & educatie. Rondom deze thema’s worden vier presentaties en vier actieve workshops georganiseerd. Daarnaast is er ook een ‘Bewegen in het groen’-markt.

Sportevenement
Op zaterdag 29 augustus presenteren op en rond het evenemententerrein van Streekpark Klein Oisterwijk verschillende sportverenigingen uit Het Groene Woud zich met leuke workshops en clinics. Zo is er een clinic Obstacle Running van Tough Ten Miles, de organisatie achter de welbekende Mud & Obstacle Runs en de jaarlijkse Farmers Fun. Tijdens het sportevenement wordt een parcours van ongeveer 3 km opgebouwd waarbij een aantal klimtechnieken aan de orde komt om diverse obstakels te bedwingen. De echte waterliefhebbers kunnen deze dag deelnemen aan een clinic kanoën van Kanovereniging Oisterwijk. Daarnaast zijn er ook yoga-clinics verzorgd door Yoga Centrum Tilburg, rugby clinics door RFC Oisterwijk Oysters en bootcamp clinics door Bodyprojects. Ook deze activiteiten zijn terug te vinden op www.hetgroenewoud.com/gezondbewegen. Hier worden de komende tijd nog meer activiteiten aan toegevoegd. Deelname aan een workshop of clinic kost 5 euro. Deelnemers kunnen ook een passe partout kopen voor slechts 10 euro, waarmee zij aan zoveel workshops en clinis kunnen deelnemen als ze maar willen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om tegen een laag tarief nieuwe sporten te ontdekken.

Eerste editie
Het festival Gezond Bewegen wordt georganiseerd ter afsluiting van het vijftienjarig jubileum van Het Groene Woud. Dit jaar wordt het voor de eerste keer georganiseerd, maar mogelijk komt er in de toekomst een vervolg. Ernst: “Het is een laagdrempelig evenement dat potentie heeft om te groeien. De organisaties met wie we nu in contact zijn, reageren allemaal heel enthousiast. Als het goed verloopt, willen we het volgend jaar terug laten komen.”

Neem voor meer informatie en het aanmelden van activiteiten contact op met organisatiebureau Mauri via gezondbewegen@hetgroenewoud.com of 013-5454999.

Uit de krant