Afbeelding

Wekelijkse column: Hoe herken je een loverboy?

Algemeen

Loverboy, het lijkt zo’n leuk onschuldig woord. Maar dat is het absoluut niet! Onze jeugd heeft regelmatig met moeilijke situaties te maken en loverboys zijn levensgevaarlijk. Het is belangrijk je dochters goed voor te lichten over loverboys. Helaas heb je zelden nog invloed als het kwaad al is geschied.

Daarom is het van tevoren belangrijk om uw kinderen goed te informeren hoe loverboys te werk gaan: ze proberen het kind te isoleren. Deze jongens (of jongemannen) zijn vaak ietsje ouder, zien er goed uit, geven allerlei complimentjes waarvoor jonge meiden gevoelig zijn. Dat ze zo “speciaal” zijn of knap of superlief. En ze geven kleine (en soms grotere) cadeaus.

Gaandeweg praten ze op de meiden in: haar beste vriendin en haar ouders worden afgekraakt. Ook andere betrouwbare volwassenen in haar omgeving deugen niet meer. Dochter wordt zodanig beïnvloed dat ze ruzie maakt met haar ouders, en dan wordt ze getroost door….. de loverboy! Zo krijgt hij haar in zijn macht!

Ze wordt steeds verder meegezogen in zijn plannetjes, hij isoleert haar steeds verder en dan laat hij haar dingen doen die ze eigenlijk niet wil. Steeds een beetje meer. Dat kan gaan om abonnementen afsluiten maar ook om seks te hebben met zijn vrienden. En daarna is de stap minder groot om betaalde seks te leveren….

Kinderen moeten weten dat ze dit soort gasten op schoolpleinen kunnen tegen komen, maar ook op het internet. Praat daarom met uw kinderen voordat het te laat is. Maak ze niet bang, maar zorg dat ze weerbaar zijn.

Het is niet mijn bedoeling u bang te maken, maar een waarschuwing is echt nodig. Je hoort er zo ontzettend veel over de laatste tijd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Uit de krant