Afbeelding

Joost van der Heijden aangekomen op de Mont Ventoux

Algemeen

Bédoin, Frankrijk - De Boxtelse Joost van der Heijden is aangekomen op de Mont Ventoux. Joost vertrok twaalf dagen geleden, op de fiets van zijn vader, voor een fietstocht naar de Zuid-Franse berg om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de ziekte Multiple Systeem Atrofie (MSA). Vandaag is het precies een jaar geleden dat zijn vader, Christ, overleed.

Joost fietste de tocht van meer dan 1000 kilometer in zijn eentje, met alleen zijn goede vriend Martijn Goossens die hem volgde in een camper als steun en toeverlaat. Ook voor Martijn is het een emotionele tocht, omdat hij enkele maanden geleden ook zijn vader Huub verloren heeft. Joost vertelde dat de tocht voorspoedig verlopen is, hoewel het lang niet altijd even makkelijk was. Halfweg de tocht, toen het kwik in Frankrijk ruim boven de 30 graden kwam, moest hij erg afzien. “Ondanks de warme temperatuur heb ik lekker door kunnen fietsen en een goede tijd gefietst. Hierdoor arriveerde ik al een dag eerder op de camping”, aldus Joost. Op de camping stonden zijn familie en vrienden hem op te wachten.

Vandaag om 13:00 uur exact, precies een jaar na het overlijden van Christ, kwam de tocht uiteindelijk tot een einde, met meer dan dertig vrienden, collega’s en familieleden die over de hele berg verspreid waren om Joost aan te moedigen tijdens zijn laatste kilometers. Het precieze bedrag moet nog uitgerekend worden, maar de beide heren hebben minimaal 3000 euro met hun tocht opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan publiciteit en onderzoek naar MSA in de hoop zo snel mogelijk een medicijn tegen deze onbekende en gruwelijke ziekte te ontwikkelen.

Uit de krant