Afbeelding

Boxtel geniet van laatste optredens Buba

Cultuur

Boxtel - Vanaf donderdag hebben al vele tientallen Boxtelaren een voorstelling van het Freiwalds Menagerie circus bijgewoond. Het circus heeft haar tenten opgeslagen aan de Schijndelsedijk in Boxtel-Oost. Donderdagavond mochten 40 prijswinnaars van de lezersactie uit DeMooiBoxtelKrant al een voorstelling bijwonen. De nieuwe voorstelling draagt de naam van de olifant die reeds 25 jaar terug te zien is in alle voorstellingen van het circus, Buba. Naast acrobatiek, jongleren en een clown waren er natuurlijk ook diverse acts met verschillende dieren zoals paarden, dromedarissen en olifant Buba. De jeugdige bezoekers mochten de afgelopen dagen al veelvuldig een ritje maken op de rug van de grote olifant, wat natuurlijk erg leuk en spannend is.

Het circus roept de bezoekers op om steun te betuigen voor het circus tegen de voorgenomen plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma. Als het aan haar ligt dan verdwijnen wilde dieren vanaf half september uit het circus. Vooral het vele reizen, wat onlosmakelijk verbonden is aan het circus, en de leefomstandigheden zou de dieren niet goed doen. Natascha Freiwald van het circus gaf uitleg aan het publiek hoe belangrijk olifant Buba voor hen is: ‘”We treden al 25 jaar op met Buba. Zij is als ons kind en onderdeel van onze familie. We willen graag dat ze bij ons kan blijven. 

Het publiek dat de voorstellingen heeft bijgewoond reageert erg enthousiast. “Wij hebben een erg gezellige avond gehad en onze kids hebben erg genoten”, schrijft Hans van Drunen aan onze redactie. Ook Angela had een leuke avond met haar kids: ‘Bedankt voor de zeer leuke avond! Mijn kinderen en ik hebben er erg van genoten.’ Het circus heeft zaterdagavond om 19.00 uur en zondagmiddag om 14.00 uur nog een voorstelling. Kaarten kosten tussen de 12 en 22 euro en zijn tussen 10.00 en 12.00 te bestellen via 06-42029659.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant