Afbeelding

Eerste libreteam ‘t Ivoor herstelt zich van nederlaag

Sport

Boxtel - Het eerste team van de libreafdeling herstelde zich van de nederlaag van vorige week. In de vertrouwde opstelling werd gewonnen van De Hazelaar 1. Don van der Wiel en Theo Verhagen wisten hun partij te winnen terwijl Chris Fasseur met negen punten genoegen moest nemen. Het derde team leed een gevoelige nederlaag in Heeswijk. Theo van Dongen, Gerard de Beer en Math Hendriks konden geen potten breken in een rumoerige omgeving.

In de dagcompetitie scoorden het eerste en tweede team mooie overwinningen. Henk van Boxmeer en Jacques van Loon wonnen voor het 1ste team. Han v.d. Vocht, Jan Meeuwis en Ad Habraken wonnen voor het tweede team. In de dagcompetitie 3-banden klein kwamen alle drie de teams in actie. Team 4 was het enige team met winst. Frits Radema en Jan Tils wisten hier te winnen terwijl Cor van Alphen verloor. Team 5 was kansloos, Jacques van Loon, Johan Beaard en Jos Hoffmans verloren alle 3 hun partij. Team 6 ging ook ten onder, Theo van Dongen redde de eer met een winstpartij. Andre Vissers en Frits Radema verloren hun partij.

Het 3-banden groot team herstelde zich deze week goed met een overwinning van 20-28 tegen het op papier zwakkere team van De Rio Bar uit Vught. Maar deze tegenstanders zijn niet te onderschatten aangezien er een groot verschil is tussen het aantal te maken caramboles, 45 om 87 caramboles in het nadeel van `t Ivoor. Leo van de Westelaken won zijn partij met een moyenne van 0,389. Bernhard Legierse speelde niet zijn beste partij en verloor met acht punten, moyenne 0,509. Louis van der Meijden liet zijn tegenstander kansloos en won met een moyenne van 0,733.


Uit de krant