Afbeelding

3-jarige Fien de Jong en haar moeder winnen prijsvraag DeMooiBoxtelKrant

Algemeen

Boxtel - Maartje Teunissen en haar dochter Fien de Jong hebben de prijsvraag van De Kinderboerderij en DeMooiBoxtelKrant gewonnen. Opdracht was een mooie naam te verzinnen voor het pasgeboren kalfje van De Kinderboerderij. En omdat de moeder van het jonge dier ook Maartje heet, vonden moeder en dochter dat het kalfje dan ook Fien moest heten.

De driejarige Fien gaat regelmatig met een van haar oma’s of haar moeder naar De Kinderboerderij. Vooral koe Maartje vindt ze erg leuk, ook omdat de koe dezelfde naam als haar moeder heeft, en ze gaat altijd even bij haar kijken. Toen koe Maartje een kalfje kreeg, maakten ze thuis al het grapje dat het kalfje Fien moest gaan heten. Moeder Maartje stuurde die suggestie in voor de prijsvraag en kreeg afgelopen week te horen dat ze met haar inzending als winnaar uit de bus was gekomen en ze een cheque voor tien personen van Toon Vertier in Best heeft gewonnen. Fien vindt het heel grappig dat het kalfje nu ook echt dezelfde naam als zij heeft en ze gaat regelmatig bij haar naamgenoot op bezoek.

Het was geen gemakkelijke keuze, vertelt Wim van der Velden, de beheerder van De Kinderboerderij. “We hebben wel veertig inzendingen ontvangen en daar zat echt van alles tussen. Uiteindelijk hebben we voor Fien gekozen, omdat we het verhaal erachter ook erg leuk vonden. Afgelopen week ben ik zelf opa geworden van een kleindochter, en die heet ook Fien. Maar ik heb de naam niet uitgekozen hoor, dat is gewoon puur toeval.”

Afbeelding

Uit de krant