Afbeelding

Drie jubilarissen bij brandweer Boxtel

Algemeen

Boxtel - Drie jubilerende brandweerlieden werden afgelopen zaterdag feestelijk onthaald bij de brandweerkazerne aan de Brederodeweg in Boxtel.

Theo Clijnk (57), Joost van Rijswijk en Will van Rooij (beiden 53) zijn allen 25 jaar brandweervrijwilliger in Boxtel. Familie, vrienden, collega’s, oud-collega’s en andere genodigden verzamelden zich bij de ingang waar de jubilarissen door vuurspuwers werden onthaald. “Dat vuurspuwen ging keurig gecontroleerd, dus daar maakte ik me geen zorgen over”, grapt Van Rooij.

Van Rooij vervolgt: “We werden opgehaald door mijn favoriete voertuig: de Scania.” Het grote heidevoertuig is volgens hem bij veel brandweerlieden favoriet. Wat dat betreft past het grote, stoere voertuig goed bij het beroep van brandweerman. Toch moet je volgens Van Rijswijk geen superman willen zijn en altijd rustig blijven nadenken bij wat je doet.

In de tot feestzaal omgetoverde voertuigenremise werden de jubilarissen toegesproken door postcommandant Hendrie Koppen. Naast de leuke anekdotes van de afgelopen 25 jaar werd ook hun staat van dienst binnen de brandweer toegelicht. Andere sprekers deze avond waren burgemeester Mark Buijs, teamleider René de Laat en ook Thea Kluijtmans, die namens de brandweervereniging lovende woorden sprak.

Na het officiële gedeelte was er een feestavond voor de jubilerende brandweerlieden met de band Donky Groove 2.0. Ook was er een soort ‘wie van de drie’ waarbij de drie jubilarissen situaties waar ze de afgelopen 25 jaar bij betrokken waren moesten herkennen.

Op de vraag hoe je als vijftigplusser fit genoeg blijft om de jaarlijkse keuring te overleven, antwoordt Van Rijswijk resoluut: “We hebben sinds 2009 een mountainbiketeam om in vorm te blijven. En voor de teamspirit natuurlijk.”

En die is er. Dat blijkt uit het feit dat de drie brandweermannen na 25 jaar nog steeds met veel plezier actief zijn. “Het is altijd een hechte club geweest”, vertelt Clijnk. “Gewoon een heel fijne groep.”

Afbeelding

Uit de krant