Het overleg met de burgemeester en wethouder, onder het genot van een Bossche bol.
Het overleg met de burgemeester en wethouder, onder het genot van een Bossche bol.

Gemeente Boxtel maakt excuses voor verdwijnen ‘liegbenkske’

Algemeen

Boxtel - Wethouder Eric van den Broek heeft namens Gemeente Boxtel excuses gemaakt voor de verwijdering van het zogenaamde ’liegbenkske’ naast de Zwaanse Brug. Ook wordt in overleg met de vaste gebruikers van het bankje gezocht naar een passende nieuwe locatie. Het plotseling verdwijnen van het bankje hield de afgelopen week de gemoederen van menig Boxtelaar bezig.

Volgens wethouder Eric van den Broek was de locatie van het bankje ‘ongelukkig’ en werd het bankje daarom, zonder overleg met de vaste bezoekers, weggehaald.  Die waren daar erg ontdaan over. Zo plaatste de zoon van vaste bezoeker Ben Heylen op Facebook: “Ik hoop dat het bankje van mijn vader terugkomt, want anders wordt ons moeder hartstikke gek als Malle Pietje 24 uur thuis zit.”

“Je kunt er lang en breed over praten, maar het is gewoon niet goed gegaan”, vat de wethouder de kwestie samen. Volgens hem had er meer overleg plaats moeten vinden rondom de verwijdering van het bankje. Zogezegd zo gedaan: gemeente Boxtel nodigde de vaste bezoekers van het bankje woensdagochtend uit om onder het genot van een kop koffie en een Bossche bol tot een oplossing te komen.

Na het overleg werd de strijdbijl begraven. Afgesproken werd dat een nieuwe locatie  voor het bankje wordt gezocht. Binnen twee weken wordt de groep vaste ’bankzitters’ daarom uitgenodigd voor een wandeling door het centrum, om samen met winkeliers, omwonenden en winkelend publiek een geschikte plek te vinden.

Dat menig Boxtelaar met de kwestie in de maag zat, blijkt uit de vele reacties die ‘bankskesgate’ oproept: een passerende fietser vraagt de vaste bankzitters hoe het overleg is afgelopen.
 

Uit de krant