Afbeelding

Heel Lennisheuvel quizzzt

Algemeen

Lennisheuvel - Het was een groot succes vorig jaar, toen heel Lennisheuvel in rep en roer was tijdens de eerste editie van de Lennisquizzz. Zeventien teams gingen serieus aan de slag met het quizzzboek, met inzet van een goed geheugen, laptops, smartphones en andere hulpmiddelen en -lijnen. Dit jaar krijgt de quizzz een vervolg en barst de strijd op vrijdag 9 oktober opnieuw los.

De organisatie is ook nu weer in handen van Marcel Roos, Werner Dekkers, Marcel Vermeiren en Maureen van Heertum. Zij bedenken de vragen en opdrachten en hebben dit jaar, naar eigen zeggen, enkele leuke onderdelen toegevoegd voor nog meer actie buiten, in het dorp. Want de quizzz speelt zich niet alleen binnen af, mensen zullen op zoek naar antwoorden ook de straat op moeten.

Verschillende onderwerpen
Naast vragen over Lennisheuvel, passeren bij de quizzz ook algemene onderwerpen de revue. Zo is het voor iedereen mogelijk én leuk om eraan deel te nemen. Voorwaarde is wel dat in ieder geval één persoon per team in Lennisheuvel woont. De organisatie raadt teams van acht tot vijftien personen aan, zodat er veel kennis over verschillende onderwerpen paraat is. Ook zullen mensen naar antwoorden moeten spitten in boeken en op het internet, terwijl anderen eropuit trekken om op zoek naar antwoorden verschillende locaties in Lennisheuvel te bezoeken en om opdrachten uit te voeren.

Vrijdag 9 oktober worden de quizzzboeken om 19.00 uur in Gemeenschapshuis De Orion opgehaald, waarna de teams er mee aan de slag gaan op hun locatie. Dit kan zijn bij iemand thuis, in de kroeg, de kantine of op een andere plek. Zolang het maar in Lennisheuvel is. Ze mogen gebruikmaken van allerlei hulpmiddelen zoals laptops, encyclopedieën en kranten. Natuurlijk is ook parate kennis belangrijk. Aan het einde van de avond moet het quizzzboek samen met de antwoorden weer worden ingeleverd, uiterlijk om 23.30 uur.

Op zaterdag 31 oktober zal in De Orion de prijsuitreiking plaatsvinden. Aansluitend is er voor de liefhebbers een feestavond. Ook buitenshuis zullen er vragen en opdrachten opgelost moeten worden.

Aanmelden
Teams die mee willen doen, kunnen het deelnameformulier op www.mooiboxtel.nl volledig invullen en vóór 15 september bij een van de organisatoren inleveren. De deelnamekosten van 25 euro dienen dan meteen contant voldaan te worden. Mail voor meer informatie naar lennisquizzz@outlook.com.

Uit de krant