Logo mooiboxtel.nl
Schilderij met zelfportret Jan Kruijsen. (fotograaf Rini van Oirschot)   | Fotonummer: 10ad21
Schilderij met zelfportret Jan Kruijsen. (fotograaf Rini van Oirschot) (Foto: Rini van Oirschot)
Evenementen nieuws

MUBO-expositie over Jan Kruijsen

Boxtel - In het MUBO (Museum Boxtel) loopt vanaf zaterdag 28 april tot en met zondag 8 juli een expositie over het werk van Jan Kruijsen (1874-1938). Deze Brabantse kunstschilder werd geboren in Liempde en overleed als inwoner van Oirschot in een Eindhovens ziekenhuis.

Kruijsen was schilder van het leven, Brabander in hart en nieren en toegewijd katholiek. Dat komt dan ook duidelijk terug in zijn hele oeuvre. Een representatief beeld hiervan is samengesteld aan de hand van 65 schilderijen. Naast vijf schilderijen uit het Kruijsenhuis in Oirschot en negentien uit de privécollectie van Joop Vullings, oud-voorzitter van het Kruijsenhuis, zijn ook 41 niet eerder tentoongestelde schilderijen te zien van zestien particuliere bezitters.

De expositie is tot stand gekomen en samengesteld in nauwe samenwerking met Christ van Eekelen van Heemkunde Boxtel en Han Smit, voorzitter van het Kruijsenhuis in Oirschot. Een tijdelijke unieke collectie en daarmee een aanrader om de expositie te gaan bezoeken.

In het kader van de expositie staat op zondag 3 juni om 11.15 uur in MUBO een lezing en film op het programma over 'het leven en werk van Jan Kruijsen'. Spreker is historicus Frank van Doorn, auteur van het onlangs verschenen boek 'Het leven is de grootste kunst, de Brabantse schilder Jan Kruijsen'. Na de pauze wordt de film 'Jan Kruijsen, unnen aorige miens' vertoond, waarin de maker Hans van Liempt in de voetsporen treedt van Jan Kruijsen aan de hand van gesprekken met oog- en oorgetuigen. Aanmelden voor de lezing en film kan op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898. Kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op www.muboboxtel.nl.

Het boek en de film zijn te koop in Museum Boxtel voor 27,50 euro en 15 euro. De entreeprijs voor de expositie is voor volwassenen 4 euro en voor kinderen van 12 jaar en ouder 2 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>