Vrijwilligerssteunpunt Boxtel / Liempde / Lennisheuvel

Algemeen

Elke maand licht het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern er een of meerdere vacatures uit. Voor deze maand is de keus gevallen op:

Het Vrijwilligerssteunpunt roept iedereen die vrijwilligerswerk zou willen doen en nog worstelt met de vragen, wat, waar en hoe, op om zich te melden bij het steunpunt. Het steunpunt beschikt over een keur aan vrijwilligersvacatures en gaat graag met elke potentiële vrijwilliger op zoek naar die baan die het best bij hem of haar past. Dat kan in de zorg zijn, maar ook buiten de zorg is er een veelheid aan vacatures. Kortom, ga de uitdaging aan om met hulp van de specialisten van het steunpunt je leven te verrijken door je belangeloos voor anderen, vaak de kwetsbaren uit de samenleving, in te gaan zetten.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt voor de Seniorenraad in Boxtel een notulist die ongeveer tien keer per jaar vergaderingen wil notuleren. Deze vergaderingen vinden één keer per maand plaats op dinsdagochtend van 09.30 – 11.30 uur. Er staat een kleine vergoeding tegenover.

Binnenkort wordt een weiland aan de Parallelweg-Zuid omgebouwd tot een voedseltuin, waarin allerlei groenten en fruit geteeld worden, die met name bestemd zijn voor de Voedselbank. Hiervoor is het Steunpunt op zoek naar ongeveer vijfentwintig vrijwilligers met groene vingers  die minimaal een dagdeel in de week (van 09.00 tot 15.00 uur) beschikbaar zijn om het uitvoerende werk te doen. Daarnaast zoekt het twee vrijwilligers die het leuk vinden hieraan leiding te geven. Voorwaarde is wel dat er iedere dag een van de leidinggevende aanwezig is en dat betekent dus dat zij dit onderling op elkaar moeten afstemmen. Tenslotte zoekt het Steunpunt voor dit leuke project klusjesmannen voor allerlei (onderhouds)werkzaamheden zoals bijvoorbeeld een bijenhuis of schuurtje bouwen. Het streven is om het project rond oktober te starten.

Voor een woonvorm in Boxtel zoekt het Vrijwilligerssteunpunt vrijwilligers voor mensen met een meervoudige beperking. De cliënten variëren in de leeftijd van jong tot ouder. Allemaal willen ze naar “buiten” om te shoppen in het dorp of een terrasje te pikken, maar ook theater- en filmbezoek staan op hun verlanglijstje. Dit is de groep mensen die het hardst zit te springen om vrijwilligers omdat dit voor hun het enige uitje is naast de dagelijkse sleur. Als je iets wilt betekenen in het leven van een ander, dan is deze vacature echt iets voor jou.

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt voor Buro Nieuwkomers een maatschappelijk begeleider die vluchtelingen helpt om zich te vestigen in de gemeente Boxtel en voor het eerst een eigen woning krijgen. Je taken zijn o.a. ondersteuning bieden bij het regelen van de eerste basisvoorzieningen, begeleiden bij inschrijvingen voor verschillende instellingen, invullen van benodigde formulieren, uitleg geven over de werking van procedures en instanties, etc. Vind je het leuk om dit te doen? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Voor Buro Sociale Raadslieden is het Steunpunt op zoek naar een algemeen medewerker die inwoners van Boxtel en Liempde helpt met vragen van sociale aard zoals sociale verzekeringen, onderwijs consumentenzaken, arbeidszaken, etc. Het betreft een afwisselende functie voor minimaal één dagdeel in de week bij voorkeur op een vaste dag.

Voor ditzelfde buro zoekt het Steunpunt een belastingmedewerker voor hulp bij invullen/aanvragen van belastingaangiftes, huurtoeslag, zorgtoeslag, T-biljet en kinderopvang voor één of twee dagdelen per week. Spreekuren zijn op maandag, woensdag en donderdag.

Voor Gemeenschapshuis De Rots zoekt het Steunpunt een vrijwilliger die het leuk vindt om met computers te werken en de website te onderhouden en een vrijwilliger die administratieve taken uit kan voeren ter ondersteuning van activiteiten.

Wil je meer weten over deze of andere vacatures of wil je een afspraak maken? Bel dan van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het Vrijwilligerssteunpunt, tel: 0411 – 655 899 of stuur een mail naar: vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Uit de krant