Afbeelding

Automobilist ramt lantaarnpaal en rijdt door

Algemeen

BOXTEL - Op de Brederodeweg in Boxtel botste zaterdagavond laat een bestelbus op een lantaarnpaal. Kort voor 23.30 uur haalde de bestuurder van de bestelbus enkele fietsers in waarna hij links van de weg op de lantaarnpaal botste. Terwijl de lantaarnpaal volledig afbrak en op de rijbaan terecht kwam nam de bestuurder het hazenpad en vluchtte in zijn bestelbus weg in de richting van de Fellenoord.

Passanten alarmeerden de politie en zetten de weg gedeeltelijk af met een auto om te voorkomen dat andere weggebruikers op de afgebroken paal reden. Na een korte zoektocht werd de beschadigde bestelbus aan de Kloosterwijde aangetroffen, op dat moment was van de inzittende(n) geen spoor te bekennen. de politie heeft de paal in de berm gelegd en het wegdek schoongeveegd.

Waarom de bestelbus doorreed is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart. Door de duidelijke omschrijving van enkele getuigen kon men zaterdagavond met alle zekerheid vaststellen dat de aangetroffen bestelbus van een Lennisheuvelse aannemer de bus is geweest welke het ongeval heeft veroorzaakt. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het doorrijden na een ongeval en ook zullen de kosten voor het vervangen van de lantaarnpaal op hem verhaald worden.

Afbeelding

Uit de krant