Logo mooiboxtel.nl

Column Nellie Timmermans: Moederdag en Vaderdag in een Samengesteld Gezin

  | Fotonummer: 9c66dd
Foto: Nellie Timmermans

Moederdag en Vaderdag in een Samengesteld Gezin

Deze bijzondere dagen worden niet door iedereen gevierd. Het kan soms pijnlijk zijn voor de kinderen (bv. als een ouder is overleden) of het is lastig als er een scheiding is en er op een andere manier nauwelijks of geen contact is met de andere ouder. 

Kinderen vinden het soms ook lastig hoe ze moeten omgaan met stiefouders. Ze zijn geen echte ouders….moeten ze dan wel een cadeautje krijgen??
Sommige stiefouders verwachten een knuffel of een bos bloemen, omdat ze zoveel voor hun stiefkinderen doen. Natuurlijk mag het gewaardeerd worden. Maar moet dat juist op deze dagen??

Je bent niet de moeder/de vader, en op dit soort dagen is jouw plaats op de achtergrond. Leuk is het niet, maar Moederdag en Vaderdag zijn dagen die voor de natuurlijke ouders bestemd zijn, of je dat nu leuk vindt of niet.

Natuurlijk komt het voor dat bij een overleden ouder het cadeautje wordt afgegeven aan de stiefouder, maar dat is dan de keuze van het kind. Verwacht echter niets, want het kan juist ook extra beladen zijn en mogelijk wil het kind juist op dat moment zijn overleden ouder extra gedenken. Respecteer dat.

Heel begrijpelijk dat jij als stiefouder ook gezien wilt worden, en ook al verlang je nog zo naar een blijk van waardering, het is mooi meegenomen als je het krijgt, maar reken nergens op.

Stiefouders leveren vaak  een grote bijdrage de opvoeding van de kinderen en verdienen zeker waardering.  Soms zul je dat zo af en toe krijgen (ook van de stiefkinderen) en vaak ook  niet. 

Als partner kun je natuurlijk wel wat doen om deze pijn te verzachten. Daarom beste partners, zet haar in de bloemetjes, geef hem een aardigheidje tegen de tijd dat deze beladen dagen er aankomen. 

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>