Afbeelding

Meesters en juffen in het zonnetje gezet; Boxtelse basisscholen vieren Dag van de Leerkracht

Algemeen

Boxtel - Maandag was het de Nationale Dag van de Leerkracht, een dag waarop alle leerkrachten in Nederland in het zonnetje werden gezet. Bij basisschool De Beemden in Boxtel Oost werd het team van leerkrachten verschillende keren in het zonnetje gezet en ook op de Sint-Petrusschool was er aandacht voor de meesters en juffen.

Zowel de Ouderraad, de Medezeggenschapsraad, het schoolbestuur als de gemeente Boxtel schonken aandacht aan de leerkrachten. Alle basisscholen ontvingen voor het team van leerkrachten een bosje bloemen namens de gemeente. Op De Beemden ontving het team van zestien leerkrachten allemaal een USB-stick van het schoolbestuur van de Stichting Sint Christoffel. Het gebak met het boekje ‘grappige verhalen uit het basisonderwijs’ werd als cadeau gegeven door de Ouderraad en de Medezeggenschapsraad.

Op de Sint-Petrusschool kregen de leerkrachten een lekkere verrassing geserveerd. De leerlingen hadden voor hun eigen meester of juffrouw een mooie placemat gemaakt. Per klas mochten een jongen en meisje zich verkleden als ober en serveerster en hun leerkracht een lekkere plak cake voorschotelen, die rijkelijk versierd was met slagroom. Deze mochten ze opeten, maar dan wel zonder hun handen te gebruiken. Dit deden de leerkrachten tot hilariteit van de leerlingen met veel smaak en veel plezier.

Uit de krant