Afbeelding

Paul Saris is de nieuwe Prins van Ploegersland

Algemeen

Liempde - In afgeladen volle Ploegersresidentie het Hof van Liempde zorgde Paul Saris, presentator van de installatie van de nieuwe Prins van Ploegersland zaterdagavond voor een wel heel speciale verrassing. De nieuwe prins was niemand minder dan... hijzelf. Samen met zijn kersverse adjudant Johan van den Heuvel zal hij een jaar lang over Ploegersland gaan regeren onder de leus ‘Liemt zet de toon’. 

Voor de bekendmaking van de prins en adjudant van dit jaar, namen die van vorig jaar afscheid. Eric van der Heijden, Prins Witte d’un Urste, droeg zijn cape, handschoenen en scepter over en benoemde verschillende hoogtepunten van hun regeerperiode, zoals de optocht en carnaval bij de WSD, maar ook een succesvol evenement als SamenLoop voor Hoop. Hij bedankte namens adjudant Toon en hemzelf het gevolg, hun echtgenotes Pam en Erica, hun kinderen en heel Liempde. “Da ge bedankt zijt da witte”, sprak de prins. En nog een keer klonk uit volle borst: “Alleen mi z’n alle kunne we Liemt laote knalle!” Grote vraag was hierna natuurlijk of Witte d ‘un Urste ook toegelaten zou worden tot het Gilde der Prinsen. Voor zijn proeve van bekwaamheid werd hij verkleed als ruiter te paard en moest hij een dressuurkuur uitvoeren. De jury besloot hierna unaniem: de toelating was een feit. 

Na een muzikaal intermezzo van de Kromploegers was het moment dan eindelijk daar. Op het podium verscheen Hans Klokklokklokklok met zijn lieftallige assistente om de nieuwe leider voorschijn te toveren. Achtereenvolgens toverde hij kapelaan Geoffrey de Jong, wethouder Peter van de Wiel, Hof van Liempde-eigenaar Joep Boleij en carnavalsprinses Nicole Schimmel op het podium. Daarna was het dan toch eindelijk zo ver en verscheen onder luid applaus de nieuwe vorst: Paul Saris.
Saris, die als prinsennaam Prins Primus van Ploegersland zal dragen, koos als zijn adjudant Johan van den Heuvel. Nadat hij van burgemeester Mark Buijs de scepter overhandigd had gekregen, onthulde de kersverse prins zijn nieuwe leus: ‘Liemt zet de toon’. Ook echtgenotes Ingrid Saris en Gerardie van den Heuvel, de kinderen en het gevolg werden op het podium onthaald, waarna het feest in de Ploegersresidentie volop werd voortgezet.

Lees woensdag meer in DeMooiBoxtelKrant.  

Foto’s: Cock Stam

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant