Wethouder Van den Broek overhandigt de voucher Stijn Koster (Apresto) en Daniëlle Pennings (Junior Kinderkleding)
Wethouder Van den Broek overhandigt de voucher Stijn Koster (Apresto) en Daniëlle Pennings (Junior Kinderkleding)

Wethouder Van den Broek overhandigt voucher van 1000 euro aan winkeliers De Croon

Algemeen

Boxtel - Wethouder Eric van den Broek overhandigde dinsdagmiddag een centrumvoucher ter waarde van 1000 euro aan de winkeliers van De Croon. De voucher is bedoeld als stimulering om De Croon gezelliger aan te kleden en aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek.

Eerder verschenen al gekleurde bollen bij De Croon. Daniëlle Pennings van Junior Kinderkleding Boxtel: “We wilden ook heel graag nog een hinkelpad, maar dat bleek niet mogelijk op de bestrating van de Croon.” Met de voucher in de hand, zullen onder andere de baniers, waarop nu ‘De Croon’ te lezen valt, een update krijgen. Bovendien wordt er nagedacht over passende versieringen rond de feestdagen. ”En we hebben die lelijke, kapotte plantenbakken natuurlijk al weggedaan”, besluit Pennings.

Wethouder Van den Broek: “Deze vouchers zijn een instrument om goede ideeën voor het centrum van de grond te krijgen.” Het geld voor de vouchers wordt geput uit het stimuleringsbudget voor het centrum, ter waarde van 1 miljoen euro. Uit dit budget ontvingen ook onder andere de Ster ZLM Toer en meer recent de Mix Market een voucher ter waarde van 1000 euro.

Naast de vouchers zal de gemeente bovendien op korte termijn een inspiratieboek uitbrengen voor het gevelbeleid, zodat winkeliers in het centrum en de aanloopstraten eenduidige gevels hebben.

Uit de krant