Afbeelding
Foto: Sander van Gils

Wild west achtervolging eindigt op A2 bij Boxtel

Algemeen

Boxtel - Een wilde politie-achtervolging is vrijdagavond geëindigd op de A2 tussen Boxtel en Best. De snelweg zag blauw van de politielichten van tientallen politieauto’s. Ook twee politieheli’s hielpen bij de achtervolging. Twee mannen van 22 en 23 jaar uit Nieuwegein en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden gearresteerd.

De achtervolging begon na een inbraak in Uitgeest, op de A9. Oplettende getuigen hadden daar de politie gebeld. Agenten waren snel ter plaatse en zagen het voertuig rijden op de A9. Een stopteken werd genegeerd en het voertuig ging er vandoor. De achtervolging ging over de A9 en de A2 richting Utrecht en Brabant. Politie-eenheden uit drie provincies, waaronder Brabant, hielpen mee in de achtervolging.

Op de A2 tussen Best en Boxtel is de achtervolging rond 19.25 uur gestopt. Drie mannen konden worden aangehouden. Het drietal is verhoor meegenomen naar het politiebureau.

De linkerrijstrook van de A2 werd tijdens de achtervolging afgesloten zodat de politie daar kon rijden. Later werden twee rijstroken gesloten in het kader van het onderzoek. Het is nog onbekend of de mannen iets hebben buitgemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant