Geen wijzigingen in ranglijst BRTC

Sport

Boxtel - Bij de eerste wedstrijden in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) was het voor de top van de ranglijst van belang niet het kampioenschap te verspelen. Koploper Taverbo/Sabo 3 had met de nummer zes van de ranglijst de zwaarste tegenstander. Taverbo/Sabo 2 wist drie punten aan de titelkandidaat te ontfutselen.

Hans Fonken scoorde tweemaal door van Henk IJsseldijk en Uschi Meeuwis te winnen. Mari van Dijk en Joop van Eijk wonnen samen het dubbelspel en haalden het derde punt binnen door winst op Daan de Koning en Meeuwis. De Koning won zijn drie enkelspelen en IJsseldijk en Meeuwis elk twee. Hierdoor eindigde de stand op 7-3 in het voordeel van Taverbo/Sabo 3.

Grand Café Rembrandt had als nummer twee op de ranglijst aan hekkensluiter De Firma Fotografie op papier de gemakkelijkste tegenstander. Maar ook de mannen van De Firma Fotografie, met deelname van Jordy van de Laak voor het eerst dit seizoen, wist drie punten van de tegenstander te winnen. Van de Laak speelde alleen in het dubbelspel en won samen met zijn vader Henk van Erik van der Schoot en Aukje van den Heuvel. Van de Laak senior was ook in het enkelspel tegen Van der Schoot en Van den Heuvel te sterk en dus goed voor de andere twee punten. Nick van de Laak en Stef Schellekens kwamen niet tot scoren omdat Hans Stoker een maatje te groot was en al zijn enkelspelen won en Van der Schoot en Van den Heuvel hun beide andere enkelspelen wel wonnen. Ook hier werd het 7-3, in het voordeel van Grand Café Rembrandt.

Nummer drie op de ranglijst en kampioen van vorig jaar Taverbo/Sabo 1 moest een grote zege behalen om niet te ver achter te blijven. Zij troffen in de Bat Boys een taaie tegenstander en moesten het vaak van de winst in de beslissende vijfde game hebben. Bat Boy Mari Karssemakers wist zelfs twee keer winst te behalen door wel in die vijfde game de punten te behouden. Hij won van Cees Hems en Hans van Haaren, maar moest in de vierde game met 12-10 de winst aan Frans van Dun laten. Van Dun won ook zijn andere twee enkelspelen van Paul Kuijs en Frank Hermans, Hems en Van Haaren deden hetzelfde. Het dubbelspel tussen Van Dun met Van Haaren en Kuijs met Hermans werd pas in de vijfde game met 11-8 beslist in het voordeel van de mannen van Taverbo/Sabo 1. Van Dun werd tot man van de wedstrijd uitgeroepen en liep met deze 8-2 winst één punt in op de concurrenten.
Invaller Piet Wouters won voor De Dommel al zijn partijen tegen Rotsvast en scoorde drie punten. Ad van Lier bleef niet bij zijn teamgenoot achter en won ook driemaal. En omdat Ad de Man van Geerta Pluut won was de 7-3 winst voor de mannen van De Dommel. Voor Rotsvast scoorden Jan Don en Bart Theeuwes ieder eenmaal en ook de winst in het dubbelspel was voor Rotsvast. Pluut bleef verrassend zonder winst. Door deze uitslag bleef De Dommel op de zevende plaats en behield aansluiting met de middenmoot. Rotsvast haakte voorlopig af en moet zich in de komende wedstrijden proberen te herstellen.

Uit de krant