Afbeelding

Dinercafé Knus al vijf jaar een succes in Boxtel

Algemeen

Boxtel – Een paar weken geleden, op 28 december, bestond Dinercafé Knus vijf jaar. Dit eerste lustrum viert de succesvolle zaak aan de Eindhovenseweg met een vernieuwde kaart, een op handen zijnde verbouwing en het eigen ‘private label’ met koffie en thee wordt uitgebreid met likeuren en confituren.

Nadat het Oirschotse ondernemersechtpaar Frank en Monique Rijnen eerst in Helmond een restaurant had gehad, werd het tijd voor iets nieuws. Ze hadden verschillende panden in de regio in het vizier, maar uiteindelijk viel hun oog op dat in Boxtel. Het echtpaar liet er geen gras over groeien en verbouwde het complete pand, zodat het aan al hun wensen voldeed. Op 28 december 2010 opende Knus zijn deuren.

Eerst woonden Frank en Monique nog achter het dinercafé, maar inmiddels hebben zij die woning verruild voor een huis in Oirschot. Hun vroegere woning is nu als zaal bij het dinercafé betrokken.

De naam van het café kwam eigenlijk bij toeval. “Het vinden van een goede naam is altijd moeilijk”, vertelt Frank. “Ik had het erover met een goede vriend en die zei: ‘Waarom doen jullie niet gewoon Knus? Want met jullie is het dat altijd.’ Dat vonden we een goed idee.” Knus is niet echt een café, maar ook niet echt een restaurant. “We willen het beste van beide werelden bieden”, vervolgt Frank. “Je kunt bij ons goed eten, maar we hebben ook tientallen soorten speciaalbier.” “En wijn”, vult Monique aan. “Daarom kozen we voor een middenweg en werd het ‘Dinercafé Knus’.”

De vernieuwingen op de menukaart gaan op 20 januari in. Een van de grootste veranderingen, legt Frank uit, is dat de nadruk nog meer komt te liggen op smaak en beleving. het huidige shared dining menu maakt plaats voor dit volledig nieuwe concept met smaakvolle gerechten. De prijzen zullen daarbij gelijk blijven.

Lees het gehele verhaal in DeMooiBoxtelKrant van woensdag 13 januari.

Uit de krant