Afbeelding

Voedseltuin Boxtel moet op zoek naar nieuwe locatie

Algemeen

Boxtel - De Stichting Voedseltuin Boxtel moet op zoek naar een nieuw perceel. De geplande locatie aan de Parallelweg Zuid is ongeschikt, omdat de grond verontreinigd is met resten van bestrijdingsmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van de firma Milon uit Schijndel.

Uit een eerder bodemonderzoek bleek dat een gedeelte van het perceel geschikt zou zijn voor de tuin, maar het nieuwe, aanvullende onderzoek weerlegt dat. Zoals nu duidelijk is, is de gehele bovengrond verontreinigd door de resten van bestrijdingsmiddelen, die naar alle waarschijnlijkheid afkomstig zijn van de voormalige fabriek van Akzo-Nobel die vroeger op de locatie was gevestigd.

De Stichting Voedseltuin Boxtel en de gemeente zijn teleurgesteld dat de tuin niet op deze locatie gerealiseerd kan worden. Beide hebben namelijk veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen. Toch is het streven nog altijd om een voedseltuin in Boxtel te realiseren en daarom gaan de beide organisaties gezamenlijk aan de slag om een andere locatie te vinden.

Uit de krant