Droomtranen op tournee

Algemeen

Droomtranen op tournee

Boxtel - De Boxtelse groep Droomtranen, bestaande uit Wim Kuipers, Marco Wensveen, Joris Cijffers, René Cijffers, Rob Housen en Harrie van der Sterren, brengt eind maart een avondvullend programma uit, later gevolgd door een cd. Hun show bestaat voornamelijk uit muziek en ‘muziektheater’. Hierbij worden luisterliedjes aangevuld met persoonlijke verhalen, humor en een bijzondere muzikale omlijsting.

“Alle liedjes zijn eigen werk”, vertelt Kuipers, die een groot deel geschreven heeft. “Als de tekst staat en de akkoorden zijn gevormd, groeit een nummer verder door tijdens de repetitie. Dát maakt het repeteren zoals wij dat nu doen ontzettend verrassend en inspirerend.” Niet alleen Wim schrijft nummers voor de voorstelling die eind maart in première zal gaan. Ook zanger-/gitarist Marco Wensveen heeft een aantal nummers voor zijn rekening genomen. Zo zingt hij over zijn vader die enkele jaren terug overleed. “Dat is iets wat ik al heel lang wil doen, maar tot op heden nooit kon. Het is bijzonder hoe je met bepaalde combinaties van woorden en klanken mensen kunt meenemen naar momenten uit het verleden of kan laten dromen over de toekomst”, vertelt Wensveen.

Broers Joris en René Cijffers zijn met hun jarenlange ervaring twee onmisbare schakels binnen de groep. René houdt zich naast alle baspartijen ook bezig met de sfeer die de voorstelling uit zal ademen. “Regisseur Maarten Melis heeft zich bij ons aangesloten. Zijn reflectie houdt ons scherp en brengt nieuwe ideeën tot leven. We maken de voorstelling écht samen en doordat we allemaal compleet andere personages zijn, zorgt dat voor een grote diversiteit aan liedjes en verhalen. Het is een gaaf project!”, lacht Cijffers. Broer Joris zit vertrouwd achter de drums maar vult daarnaast veel nummers aan met zang en percussie. “De liedjes verschillen van elkaar en tóch hebben ze dezelfde smaak.” vertelt Joris (One Two Trio). “Droomtranen is iets totaal anders en heeft weinig affiniteit met feesttenten en polonaise!”, lacht Joris. “Dit project gaat écht de diepte in en raakt de emotie bij mensen, hoorden we tijdens repetities bij mensen thuis.”

Droomtranen wordt verder verrijkt met banjo- en mandolineklanken verzorgd door Harrie van der Sterren. De groep werd pas later compleet met Rob Housen op toetsen. “Ik ben op een rijdende trein gestapt toen Marco mij vroeg om met dit project mee te gaan doen”, zegt Rob. “De anderen waren al een tijdje bezig toen ik aanschoof bij de repetities.” Rob speelt al vanaf jongs af aan piano en keyboard. “We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en genieten echt van de muziek”, zegt hij. “Als we dát weten over te brengen op het publiek dan zijn we meer dan geslaagd, denk ik”, vult Harrie aan. Hij zingt ook en schreef het nummer ‘Kwart voor Vier’ dat in de voorstelling te horen is.

Eind januari duiken de heren de studio in om alle nummers die uiteindelijk op de cd zullen verschijnen op te nemen. ‘Droomtranen’ is vanaf eind maart te zien in Boxtel, Oirschot, Eersel, Rosmalen, Gemert, en Veldhoven. De voorstelling in Podium Boxtel op 9 april, is helaas al uitverkocht. Voor de overige locaties zijn online kaarten te reserveren of kun je telefonisch contact opnemen met Wim Kuipers (06-53296480). De groep is ook te vinden op facebook.com/droomtranen.

Uit de krant