Shadé van Oorschot en Wendy Li
Shadé van Oorschot en Wendy Li

Tweemaal turngoud voor Tabitta in landelijke achtste finale

Sport

Amsterdam - Veel turnsters uit de hoge niveaus trokken zaterdag 13 en zondag 14 februari naar de landelijke achtste finales in Amsterdam. Zo ook de dames van GV Tabitta. In de leeftijdsgroep jeugd waren zij oppermachtig. Na de regiotitels wonnen Shadé van Oorschot (jeugd N1) en Wendy Li (jeugd N2) ook goud op de eerste landelijke wedstrijd van 2016.

Shadé van Oorschot turnde samen met Donna van Wijgerden in het landelijk hoogste niveau N1. De elegante Shadé imponeerde en liet op balk, brug en vloer de hoogste moeilijkheid zien. Met een ruim verschil op de nummer twee won zij dan ook terecht het goud. Donna liet zien erg gegroeid te zijn in haar presentatie en mag zeer tevreden zijn met een top 10 notering.

Bij de jeugd N2 was het de Boxtelse Wendy Li die straalde. Ze opende haar wedstrijd met een ijzersterke balkoefening waar niemand meer aan kon tippen. Met een ongekend hoog puntentotaal won ze dan ook glansrijk de achtste finale. Haar teamgenoten Celeste Canaan en Romy Poirters kwamen landelijk ook sterker dan ooit voor de dag met een achtste en negende plaats.

Voor de jonge instappers N1 Mara van der Heijden, Liz van Eijndhoven en Floor Melssen was het hun eerste landelijke wedstrijd. Mara en Liz excelleerden met dezelfde score op brug en eindigden hoog op een vierde en zesde plaats. Voor Floor was het een bijzonder spannende strijd. Haar eerste turnseizoen startte met een dubbele armbreuk. Met een blokje onder haar herstellende hand getaped, koorts in de voorbereiding, was dit het moment van de waarheid. Het harde werken van de 8-jarige turnster werd beloond met 46 punten, een ruime plaatsing voor de kwart finale.

Bij de pupillen 1 N1 was het ook voor Marilène Liem haar landelijke debuut. Vorig jaar turnde ze nog op lager regionaal niveau bij haar oude club in Nederweert. Op sprong behaalde ze de allerhoogste score. Op de andere toestellen is Marilène nog volop in ontwikkeling, maar meedoen tussen de Nederlandse top was zeker een goed leermoment met als eindresultaat een tiende plaats.

Bij de pupillen 2 N1 was Tabitta goed vertegenwoordigd. Landelijk zijn er maar dertig turnsters in dit niveau, van wie er maar liefst vijf van Tabitta zijn. De wedstrijd startte bij allen op balk met teveel foutjes. Daarna gingen de prestaties in een stijgende lijn en werd de wedstrijd goed afgesloten. Floor de Wolf werd vijfde, Fenne van Haaren veertiende, Sam Sieben zeventiende, Lotte Langerwerf achttiende en Mijke Janssen twintigste.

Voor de Boxtelse senioren van Tabitta zag het weekend er minder rooskleurig uit. Eva Roos lag na een operatie ziek in bed, maar kreeg gelukkig vrijstelling om af te reizen naar Amsterdam. Ze had eerder op de regiofinale al een ticket naar de kwart finale behaald. Voor de revaliderende Madelief Hobbelen kwam de wedstrijd te vroeg waardoor het landelijke seizoen helaas al ophield voordat het begonnen was. Na afmelding voor de achtste finale zal zij zich nu rustig focussen op haar opbouw. De overige turnsters van de A-selectie mogen allen in actie komen op de kwart finales in Reusel of Volendam.

Uit de krant