Afbeelding

SPPiLL betrekt inwoners bij realisatie vloerdecoratie kiosk

Algemeen

Liempde - Dankzij de inzet van vele betrokken inwoners is in 2015 de kiosk in het Concordiapark in Liempde gerestaureerd. Een prachtig dorpsgezicht is in ere hersteld. Om de restauratie volledig af te ronden, wil Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) de vloer van de kiosk op een speciale manier decoreren. Daarvoor is zij op zoek naar creatieve en toepasselijke ideeën van Liempdse inwoners. Iedereen met een creatief plan kan tot en met 28 maart een voorstel aanleveren, waarbij het beste voorstel uitgevoerd wordt.

De kiosk is een gemeentelijk monument en was toe aan een opknapbeurt. Inwoners gingen samen aan de slag om onder meer de trap, het hekwerk, de palen en het plafond te vernieuwen. Ook het rieten dak is geheel vervangen. Als afronding van dit project roept SPPiLL Liempdse inwoners op om een plan in te sturen voor de decoratie van de vloer.

Voorstel aanmelden
De decoratie van de vloer kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een vloerschildering, een koperen plaat met een kunstzinnig object of een ander soort vloerbedekking. Belangrijk is dat de decoratie een verband heeft met (de historie van) Liempde en dat het past binnen de landelijke en monumentale stijl van de kiosk. Een pre is ook als de vloerdecoratie zorgt voor recreatieve versterking van de kiosk. Daarnaast zijn er ook enkele andere voorwaarden aan de voorstellen verbonden. Deze zijn te vinden op de website www.sppill.nl onder het menu-item ‘Vloerdecoratie kiosk’. Hier is tevens een invulformulier te vinden om ideeën mee in te sturen. Ingevulde formulieren kunnen per e-mail naar info@sppill.nl of ingeleverd worden bij het secretariaat van SPPiLL, Oude Dijk 84, 5298 BE Liempde.

Het proces
De ingediende voorstellen worden beoordeeld door de projectgroep Liemt in Uitvoering van SPPiLL. Deze groep maakt een voorselectie uit de voorstellen die vervolgens op de website van SPPiLL worden gepubliceerd. Daarna krijgen alle inwoners (en andere geïnteresseerden) de mogelijkheid om te stemmen. Het voorstel met de meeste stemmen wordt verder uitgewerkt om tot uitvoering te brengen. Daarnaast ontvangt de initiatiefnemer een mooie, toepasselijke prijs.

Uit de krant