Joep en zijn vriendin Pimchanok voor het restaurant.
Joep en zijn vriendin Pimchanok voor het restaurant.

En Garde! gaat drie dagen per week Thais

Algemeen

Restaurant behoudt succesformule en voegt nieuw concept toe

Boxtel – Restaurant En Garde! aan de Markt in Boxtel gaat voortaan, naast de vaste succesvolle formule, op drie dagen in de week als Thais restaurant door het leven. Van zondag tot en met dinsdag zal in het gezellige cafégedeelte van het sfeervolle restaurant een keur aan diverse Thaise gerechten, waaronder hete kip, Thaise vissoep en Cha Chieuw geserveerd worden.

Door zijn jarenlange band met Thailand, waarbij hij uiteraard nauw kennismaakte met de Thaise keuken, keert Joep van der Meijden terug naar Boxtel en naar het restaurant dat hij voor zijn vertrek samen met Mireille Kemna runde. Nu hij het van haar heeft overgenomen, lanceert Joep zijn nieuwe concept, zonder afbreuk te doen aan de bestaande formule van En Garde! Dit is gesloten op de dagen dat het Thais restaurant, dat de naam ‘Kin Khao’ (Thais voor ‘aan tafel’) krijgt, geopend is. “Een spannende wending”, noemt de nieuwe uitbater het. “Daarom beginnen we voorzichtig.”

Bij de Thaise keuken zullen velen aan pittige gerechten denken, maar dat is maar gedeeltelijk waar, geeft Joep aan. “De gerechten zijn niet allemaal pittig, maar als ze dat horen te zijn, dan zijn ze dat ook. We doen geen halve bak, of ‘Thais op zijn Nederlands’.” De Thaise keuken kenmerkt zich volgens Van der Meijden door de vaak eenvoudige ingrediënten met typische sauzen: “Het zijn die sauzen, marinades en dressings die het hem doen.”

Wanneer het restaurant op zondag 28 februari opent, zullen lente-ui, soja, diverse pepers en pinda’s op tafel staan, zoals in onze keuken peper en zout de tafel versieren. “Zo kunnen eters hun gerecht naar wens op smaak brengen”, vertelt Joep. Volgens hem is er een vraag naar een Thais restaurant in Boxtel: “Ik verwacht dat het goed gaat lopen. Als we dit op de rit hebben, willen we op termijn ook gaan bezorgen of afhaalmaaltijden gaan leveren.”

Het Thais restaurant opent de deuren op zondag 28 februari om 17.30 uur. En Garde! is te vinden aan Markt 34-35 in Boxtel.

Uit de krant